LUQ 2 Stockholm [2006-12-02]

Många trotsade det stora utbudet av julmarknader och första Adventsfirande och ägnade istället helgen åt vår kurs i Lyft Upp Qi 2. Julens budskap, att dela med sig, stämmer ju väl överens med Qigongens. På en fortsättningskurs som den här kommer många som deltagit i vår verksamhet ganska länge. Och det märks också, allt fler förstår vikten av att komma på kurs för att därigenom kunna bidra till andras väl, att det är en chans att just ge. Som exempel kan nämnas korrigeringen vi gör av våra övningar där vi hjälps åt två och två. Eller som en deltagare gjorde, ta med o bjuda på pepparkakor med Qigongmotiv glaserade på. På en kurs får alla en chans att bidra, att hjälpa andra, vilket är en anledning till de goda resultat som inte sällan uppvisas.

Qipepparkakor 061203

Ur deltagarnas kommentarer:

"Det har varit en bra kurs, skönt att bli korrigerad. Efter lunch har det känns väldigt starkt. Jag tycker mycket om poemet."

"Jag har haft mycket att göra på sistone. Jag kände mig lite sliten när jag kom hit igår men det gick snabbt att landa och hitta fokus igen. Jag har suttit mycket vid datorn och känt av en arm men det känns bra nu."

"I somras hade jag svårt att få till träningsrutinerna så jag slutade att träna. Jag hade det ganska bra hela hösten och kände inte att jag behövde Qigongen men under senhösten började jag bli sur, stressad, få ont i ryggen och ett högre blodtryck. Jag insåg behovet av att börja träna igen. Det har varit riktigt roligt att komma tillbaka. Jag har känt mig väldigt välkommen med många varma leenden – och det gör det lättare att börja igen."

"Det här var min första Lyft upp Qi 2. Det har känts väldigt starkt. Jag känner en skillnad mot en grundkurs. Jag känner mig lugn och stark. I natt har jag inte behövt sova så mycket. Jag känner mig pigg."

LUQ2 Sthlm 061203, korrigering

"När jag kom hade jag ont i en arm men det känns bra nu. Jag brukar träna med en väninna några gånger i veckan och det känns verkligen stor skillnad när man är flera som tränar tillsammans. Min man tycker att det är bra att jag tränar."

"För fem veckor sedan slog jag min axel ur led och skadade min fot. Läkaren sa att jag skulle vila axeln i tre veckor och vara sjukskriven i två månader. Två dagar efter skadan deltog jag på en kurs i ShenXin Qigong. Redan där kunde jag lyfta armen över huvudet. Nu känns armen nästan helt återställd. Det hade den definitivt inte varit utan Qigongen. Tusen tack!"

Lärare:

Lars Hagner