Lyft upp Qi Oslo [2006-11-25]

Då var det Oslos tur att stå värd för en grundkurs i LUQ och det blev en kurs med Nordiska förtecken, deltagare från Norge, Sverige och Finland hade anslutit. En nyinflyttad finsk deltagare, en riktig Qigong-lover, berättade att hon nyligen har bytt ut sitt första boende mot ett som stämmer bättre i hennes Qigongliv. Således ligger den nya adressen lite närmare träningslokalen vilket gör det lättare, menar hon, att få träna i vårt Qifält. Andra sa att kursen präglades av ett stort (välbehövligt) lugn.

Några kommentarer från deltagarna

"Jag går min första kurs och det har varit väldigt roligt i helgen".

"Jag tror att det är sex år sedan jag gick min första kurs och jag är en helt annan människa idag. Så bra som det gick idag har det aldrig gått förut, i alla fall känns det så. Det gick bättre med ståendet och bättre med rörelserna. Det som jag är absolut säker på är att jag för första gången har klarat knäböjen med stängda ögon. Det har jag aldrig klarat förut, för då har det känt som om jag skulle svimma eller ramla, men det har jag klarat nu. Tusen tack för det!"

Oslo HQU nov 06

"Har märkt vad det gör när jag slarvar med träningen, jag har inte det här lugnet som jag har när jag tränar regelbundet. För mig har det varit speciellt bra för stress och rastlöshet. Det har gjort att jag kunnat handskas med min vardag och med jobbet lite bättre. Blodtrycket har blivit bättre. Det har varit en bra kurs och fast jag har tränat så här länge så är det flera saker som har klarnat, som fallit på plats och jag har lärt mig nya saker".

"Jag fick en skada i huvud och nacke och har fått ganska mycket förbättringar av träningen. I helgen har det känts väldigt starkt och annat har kommit fram, därför är det lite strävsamt. Men jag tycker att det är väldigt bra saker och då tänker jag att kanske jag kan bli ännu bättre i kroppen".

" Jag hade en arbetsskada i ryggen och hade gått på en massa olika manuella terapier men det blev inte bättre. Men efter den första sommarkursen så försvann det och har aldrig kommit tillbaka. Det har också hänt andra saker, jag är lättare i kroppen och jag mår mentalt bättre".

"Utan träningen så hade jag varit en mycket sämre människa än vad jag är nu".

"Har tränat ett år nu. Jag sökte efter något som kunde hjälpa mig ur utmattningsdepression. Qigongen har hjälpt, fast det är mycket kvar ännu".

"Jag tycker att det har varit fantastiskt fint att vara här idag. Jag har en allvarlig sjukdom att jobba med och Qigongen är väldigt bra för mig, vet inte vad jag skulle ha gjort utan den, den ger mig väldigt mycket".

Lärare:

Kate Ohlsson