Lyft upp Qi Kastlösa [2006-11-25]

Öland, Sveriges minsta landskap, är till ytan Östersjöns fjärde största ö. Den södra delen av ön har sedan några år tillbaka blivit utnämnd till världsarv, för den unika miljöns skull. På denna spännande del av ön, finner man byn Kastlösa, en härlig plats att träna gigong på! I slutet på november var det dags för grundkurs och förväntansfulla deltagare fyllde den vackra gamla skolan. Stämningen var god och resultaten lät inte vänta på sig. Två dagar av intensiv träning gav mersmak även för de som provade qigong för första gången.

Kastlösa 061126, utomhus

Ur deltagarnas kommentarer:

"Jag har rest till Öland för att hälsa på en gammal vän och prova denna metod som har gett honom så goda resultat. Jag har även en vän hemma i Stockholm som fått fantastisk hjälp av denna metod. Nu har jag fått besvär med nacken, och valet av metod kändes självklart. Jag har känt att det "jobbat " i nacken under kursen och hoppas att det leder till goda resultat även för mig."

"Den förkylning jag fick dagen före kursen har nästan försvunnit helt på dessa dagar, jag som brukar bli dålig länge av förkylningar. Qigong hjälper mig oerhört i jobbet, jag oroar mig inte längre inför föreläsningar jag ska hålla och klarar av att möta människor och lyssna på deras problem utan att bli stressad."

"Zhineng Qigong har sakta men säkert gjort att jag mår bättre. När jag mådde som värst kunde jag ligga i migrän 6 dygn per vecka. Nu kan jag vara uppe för det mesta, hjälpa till hemma och orkar tänka på mer än hur jag mår. En deltagare här på kursen hade inte sett mig på länge, hon kände knappt igen mig, jag såg så frisk ut!"

"Jag är nyfiken av mig och har provat många metoder, men jag har valt denna för att den känns så seriös, alla blir sedda, instruktionerna och resultaten är tydliga. I torsdags var jag väldigt dålig p.g.a ischias, men efter föreläsningen har jag inte upplevt några problem och det har gått bra att träna."

Kastlösa 061126, inomhus

"Jag hittade till kursen med hjälp av en artikel i en tidning. Jag lider av svår astma och allergi och har förstått att detta kan hjälpa mig. Träningen påverkade mig starkt med en gång, Jag ska fortsätta att träna och delta i veckoträningar"

"Träningen känns så rätt! Jag gick min första kurs för en månad sedan, och sedan dess tränar jag varje dag. Mycket positivt har hänt på denna tid. Jag är sjukskriven sedan ett år för stress, nu känns det som jag funnit min väg för att komma tillbaka."

Lärare:

Ellen Ehk