Shenxin Qigong Mariehamn [2006-11-25]

Vi har ända sedan 1995 hållit kurser på Åland. Och nu var det äntligen dags för den första kursen i Shenxin Qigong på Åland.

Några ålänningar hade redan gått kurser i Shenxin Qigong medans andra hade väntat på att kursen skulle komma till Åland.

Efter kursen skall de utöka sina gruppträningar så att de också kan träna Shenxin Qigong tillsammans.

Nedan finns några kommentarer från deltagarna.

Shenxin Qigong i Mariehamn november 2006

Bra start

Jag brukar träna Shenxin Qigong på morgonen. Det är ett bra sätt att börja dagen, man får mycket ut av den träningen. Hela dagen blir bättre med en sådan start.

Fingrar

Jag har opererat två av mina fingrar eftersom jag har haft problem med senorna. Jag har inte kunnat böja fingrarna sedan många år, men efter att ha tränat Qigong ett tag kan jag numera böja mitt pekfinger. Långfingret är det dock sämre med. När vi skulle böja alla fingrarna samtidigt stack långfingret fram och gick inte att böja. Men sedan tänkte jag på lite andra saker i träningen och plötsligt så hade jag böjt långfingret! Detta hände efter bara några timmar första kursdagen.

Roligt

Den här metoden känns mycket trevlig, det är riktigt roligt att träna den.

Kraftfullt

Det känns mycket kraftfullt. Jag har också förhoppningar om att detta skall vara bra för min rygg.

Händer

Jag har mycket kalla händer, givetvis är det för att cirkulationen i händerna inte är särskilt bra. Nu idag på kursens andra dag har jag ibland haft varma händer vilket känns som en stor förbättring. Jag kan känna att cirkulationen jobbar för att öppna händerna.

Styrka

Jag har tränat Qigong förut, men inte Shenxin Qigong. Den här metoden känns annorlunda än det jag tränat innan. Jag har fått en ny styrka genom den här träningen.

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen