Lyft upp Qi Stockholm [2006-11-18]

Följande e-mail inkom till oss på måndagen efter helgkursen i Lyft Upp Qi i Stockholm. Vi låter det beskriva vad en sådan kurs kan innebära för en nybörjare som deltar: "Tack för en underbar kurs i helgen. Det var nog inte förrän jag kom hem igår kväll som jag börjde förstå vad jag varit med om. Efter min körning med stora traktorn förra året då jag skadade nacken har jag inte känt mej så avslappnad i nackparitet som nu, alla triggerpunkter vid nackrosetten är borta, det stela muskeln mellan nacken ut till axeln har nog inte varit så mjuk någongång. Helt fantastiskt! Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst... Är så glad att jag hittade den här kursen!"

Kommentarer från deltagarna:

"Jag har tränat i 2.5 år och jag började för att jag har ledvärk, reumatism. Qigongen har gjort att det blivit mycket bättre men framför allt har träningen gjort att mitt huvud fungerar bättre."

"Jag är lugnare och mer harmonisk, har mindre störande tankar och är mer tillfreds med kropp och själv."

"Jag är ny här och det har varit spännande. Det känns som om min blodcirkulation blivit bättre. Jag brukar vara ganska kall men nu har jag känt mig varm."

"Jag har fått många förbättringar. Bland annat är jag inte i lika stort behov av bekräftelse. Tidigare var jag aldrig riktigt nöjd med det jag presterade men nu är jag mycket nöjdare med mig själv och bryr mig inte lika mycket om vad omgivningen tycker."

"Jag har en lightversion av DAMP och ADHD m.m – alltså väldigt svårt att sitta stilla. Nu är jag mycket lugnare. Jag kan sitta stilla en stund och prata med olika människor."

"Jag har aldrig gjort någon träning för kroppen förut men nu känner jag att det börjar hända något. Det känns spännande att bo i den. Träningen känns som massage inifrån."

"När jag tränar känner jag mig lugnare och smartare."

Lärare:

Lars Hagner