Lyft upp Qi Göteborg [2006-11-11]

Årets sista helgkurs i Göteborg har genomförts och många slöt upp för att få ta del av helgens träning och Qifält. En härligt avslappnad stämning präglade kursen. På söndagen firades Fars Dag i landet, men trots det hade vi många fäder som närvarade eller kanske var det just därför de närvarade. Vilken annan Fars Dag present kan mäta sig med förmånen att få fylla på Qi-depåerna, tyckte någon.

Ms, balans

"Jag är ganska ny MS-patient och tänkte att jag måste hitta något sätt att möta det. Vill berätta om en påtaglig grej som hänt här i helgen. Innan jag kom hit så visste jag att jag inte kommer att kunna blunda. Jag till och med förhörde mig på fredagens föreläsning om att det inte var ett absolut tvång för då hade jag inte kunnat gå. Nästan det första kursledaren sa var att vi skulle sluta ögonen långsamt. Jag tänkte att det här kommer ju aldrig att gå, men det har visat sig att jag lyckats med det idag, utan att falla. Så det här ger mersmak skulle jag vilja säga".

Ulcerös Colit

"Jag tycker att det har varit jätteskönt. Egentligen har jag kommit hit för jag har en Ulcerös Colit. Jag trodde att jag var sämre än jag var, jag blev väldigt glad att upptäcka att det här har gått bra. Jag har känt av Qi väldigt mycket och det har varit skönt".

Gbg HQU nov 06

Förkylning

"Den här helgen har jag upplevt något nytt. Jag har haft en förkylning som jag trodde hade börjat bli bättre, efter lördagen hostade jag hela kvällen, hela natten. I dag när jag vaknade så var det jättemycket bättre, men hostan kom tillbaka på eftermiddagen igen. Men det känns mycket bättre nu. Det har släppt och allt slemmet i luftrören har försvunnit och det var en ny upplevelse".

Stelhet

"Jag är väldigt stel i min högra sida. Igår när jag kom hem kände jag mig väldigt lätt, det var som om jag gick svävade fram lite grann och jag sov väldigt gott på natten. I morse när jag steg upp ur sängen så var jag inte alls så stel som jag brukar vara".

Kotförskjutning

"För drygt ett år sedan så började min dotter Anna tjata på mig. Jag tyckte jag var för gammal – hon tjatade mera osv. Till slut så kom jag med hit, så jag har varit på en kurs tidigare. Jag vet att jag har blivit så mycket bättre bara på den här tiden (1år), men det beror också på Anna lite grann för hon har varit hemma hos mig och tjatat på mig – hon har satt igång skivan. Nu har jag kommit igång och, faktiskt, nästan varje dag så gör jag min övning efter skivan och jag blir gladare och friskare för varje gång. Jag har en kotförskjutning i ryggen, det är besvärligt, men jag känner mig mycket bättre nu och det är faktiskt den här Qigongens förtjänst. Det är ganska underbart. Idag är det Fars Dag och vet ni vad jag fick, jo jag fick nästa CD av Anna. Så nu skall jag gå igenom den också, så jag hoppas att hon kommer hem och hjälper mig till rätta lite grann. Fantastiskt bra, tack".

Mage och Ryggproblem

"Hade ganska mycket problem med magen förut och ryggen var väldigt konstig, efter att jag skadade den för 26 år sedan. Jag fick väldigt lätt ryggskott. Ett exempel på detta var när jag vid ett tillfälle låg i sängen och tittade på TV och det small till i ryggen. Jag vill inte påstå att jag ansträngde mig precis, det behövdes inte. Sedan jag börjat med Zhineng Qigong så kommer jag inte ihåg att jag haft några sådana problem med ryggen. Att gå omkring med dammsugaren är ju inte så märkvärdigt kan man tycka. Men tidigare så räckte det med att jag städade lite hemma så kändes det rejält i ryggen."

Depression och ångest

"Jag började träna Zhineng Qigong för att jag hade haft mycket depressioner och ångest, väldigt allvarlig sådan. Jag har tränat lite nästan varje dag och tycker att detta är den bästa psykoterapi som finns. Den enda som finns för mig, för allt annat har inte fungerat".

Harmoni och balans

" Jag går här för att upprätthålla min egen moral, tycker att jag blir balanserad och harmonisk av detta. Framförallt har jag märkt att jag har lättare för att koncentrera mig, jag är en rastlös typ. Jag har blivit bättre på att sålla bland upplevelser och tankar och kvalitén på det som jag tar in har blivit bättre".

Närminne

"Närminnet har blivit bättre. Det är ju inget som man bara upptäcker. När jag t.ex. sitter och programmerar videon med de här koderna, de kan vara ganska många siffror ibland. Då fick jag förr kolla det mycket noggrannare än vad jag behöver nu. Det kanske inte är någon stor sak men det är ett symptom på att det går åt rätt håll".

Skön träning

"Tränar regelbundet mellan sängen och kaffet varje morgon. Kanonbra, jätteskönt och det kan jag verkligen rekommendera. Jag är lika förvånad varje helgkurs över att kroppen behöver korrigeras, jag fattar det inte riktigt. Det känns väldigt bra när jag gör de där korrigeringarna. Det här är en himla härlig form av rörelse som jag tänker fortsätta med."

Lärare:

Kate Ohlsson