Lyft upp Qi Vasa [2006-11-11]

Snön dalade stilla ner utanför fönstret i Sundom Ungdomsförenings lokal, där vi höll vår tredje kurs i Vasa helgen 11-12 november. Det var ett nyfiket och intresserat gäng som tillsammans lärde sig Lyft Upp Qi. Stämningen var varm och under kursens gång fick vi dela många glada skratt. Deltagarna uppskattade särskilt den omtanke man visade varandra.

Ur deltagarnas kommentarer:

"Jag kan inte säga exakt vad det är jag har fått, men jag känner att jag tänker fortsätta träna. Jag börjar bli till åren kommen och jag vill försöka hålla mig vid god vigör. Jag tänker försöka börja ett nytt liv."

"Jag höll på att pröva ut astmamedicinering när jag började med Qigongen. De hade ofta svåra biverkningar. När jag senast gick till min läkare konstaterade han att jag inte har astma längre. Efter ett halvt år av träning kunde jag börja äta mjölkprodukter, och min laktosintolerans är till 99 procent borta. Sedan jag började träna Qigong har jag inte haft ett enda migränanfall. Innan hade jag normalt två mycket svåra anfall per år, då jag var helt utslagen. Jag har fått stora förbättringar i nackpartiet. Jag är målare till yrket, men jag har haft svårt att måla tak utan att få ont. Nu kan jag måla tak utan problem. Med Qi-regleringen kan jag undanstyra allergiska reaktioner."

"Jag har ett problem med mina lungor som gör att jag inte orkar så bra. Jag har inte orkat cykla utan att bli väldigt andfådd och flåsa som en gammal gubbe. Jag brukade behöva stanna och vila emellanåt. Efter sommarkursen cyklade jag och min sambo till simstranden och jag cyklade lika snabbt som honom utan problem. Jag sover också mycket bättre nu. Förut kunde det ta två timmar att somna, men nu somnar jag på 15 minuter."

"Jag läste om det här i tidningen och blev intresserad. Jag är stressad och sover dåligt. Jag ville försöka på något annat än att bara gå på gym och motionera. Jag vill hitta mitt inre lugn och få mera Qi. Jag känner mig lugn, avslappnad och trött på ett skönt sätt."

"Förut har jag varit väldigt frusen, speciellt om händer och fötter. Det är nästan så att jag har behövt vantar inomhus. Sedan jag började träna har jag blivit varmare och fryser inte lika mycket."

"Inombords känner jag mig lätt."

Lärare:

Jeanette Heidenberg