Lyft upp Qi Norwich [2006-11-04]

Nu har vi genomfört vår andra "Lyft upp Qi" kurs i England och Norwich. Förra kursen var ju alla nybörjare utom en som hade varit på sommarkurs i Kvänum. Denna gång var det flera som repeterade då de funnit att Qigongen har blivit ett verktyg i deras liv och de har i sin tur inspirerat andra som nu gick vår kurs för första gången.

Roligt var också alla ungdomar som deltog, den yngsta 10år gammal. Nyfikenheten på Zhineng Qigong var stor och viljan att lära sig likaså. Efter kursen så har man kommit överens om att en träningsgrupp startar en gång i veckan för att kunna hjälpa och stötta varandra i träningen.

Ur deltagarnas kommentarer:

"Jag har tränat nästan varje dag sedan jag gick min första kurs i våras. Från att ha varit en person som lätt stressat upp och blivit lätt hysterisk är jag nu en person som kan behålla lugnet mycket bättre. Tidigare har jag inte tyckt om fysisk kontakt med andra medan jag nu gärna kramas och har lättare för att tycka om andra människor"

"I morse så vaknade jag upp innan klockan ringde och det måste vara ett rekord för mig som alltid är så morgontrött"

"Tidigare så har jag varit skakig i mina rörelser och haft svårt att hålla positionen exempelvis på armarna. Nu är jag mycket starkare och känner mig gladare"

"Jag märker en stor skillnad på att jag mår mycket bättre om jag tränar än när jag gör ett uppehåll i min träning"

"Mina döttrar som är med på kursen satt i fredags kväll och hängde. I går kväll efter första kursdagen var de fulla av energi och mycket glada"

"När jag tränar så känner jag mig mer hälsosam och starkare i kroppen. Det känns som att Qigongen har förändrat mitt liv"

"Jag känner mig mer närvarande i mig själv. I vanliga fall är jag så trött och nu känner jag mig full av energi. Jag städade huset när jag kom hem igår"

"Kursen är mycket bra upplagd. I går kväll var jag full av energi och kärlek och ringde runt till vänner för att sprida min glädje vidare"

Lärare:

Fatima Ringvall