TuiNa , Wei Tuo Jin Stockholm [2006-11-02]

Det var ett positivt gäng som gick kurserna i Akupunkt TuiNa och Wei Tuo Jin. Det pratades livligt och syntes många leenden under alla de fyra dagar kursen pågick. Deltagarna fick nya insikter och andra goda resultat. Några av deras kommentarer följer nedan.

Roligt

"Det känns verkligen roligt att träna Wei Tuo Jin."

Deltagarna behandlar varandra med TuiNa

Fördjupning

"När jag såg fram emot kursen trodde jag att TuiNa skulle vara det som intresserade mig mest. Och jag tänker definitivt fortsätta med det. Men Wei Tuo Jin har gjort ett stort intryck. På sommarkurserna och Shenxin-helgkursen har jag känt att cirkulationen i huvudet har ökat lite. Men nu känns det mycket mer i huvudet, som en fördjupning av Qigongträningen. Det känns jätteroligt."

Återupptäckt

"Qigong är ganska nytt för mig. Det känns att det här är en kraftfull metod. Jag känner mig varm i kroppen och jag har återupptäckt muskler som legat i träda."

Berikande

"Det jag lärt mig på TuiNa-kursen känns berikande för min övriga Qigongträning. Wei Tuo Jin känns mycket kraftfull."

Värk

"Under natten hade jag värk i armen på grund av kylan men efter en dags TuiNa kändes armen bra igen. Igår ramlade jag och slog i knäet men det har ändå gått bra att träna Wei Tuo Jin idag."

Ryggen

"Både TuiNa och Wei Tuo Jin känns fantastiskt bra. Det känns att det är stärkande för min rygg. Jag brukar inte kunna sova så mycket eftersom mini onda rygg väcker mig. Efter en dag med Wei Tuo Jin (och lite TuiNa) sov jag mycket gott, lite längre än vanligt, och hade inte alls ont i ryggen på morgonen!"

Kraftfullt och härligt

"Wei Tuo Jin kommer jag att fortsätta träna. Mina axlar och rygg känns lite mjukare. Träningen känns otroligt kraftfull. En härlig känsla."

Wei Tuo Jin i Stockholm 2006-10

Axel, hals och rygg

"Jag har haft en spänning i ena axel/halsen men det försvann under en TuiNa-behandling. Jag kan röra på huvudet på ett sätt som inte gick för bara några dagar sedan. Det känns jättebra men jag har inte riktigt kunnat smälta det ännu. Wei Tuo Jin känns bra för ryggen. Ryggen känns rakare. Jag behöver inte tänka lika mycket på att hålla kroppen rak, sitta rakt etc. utan det sker automatiskt. Jag är jätteglad att jag deltagit på kursen."

Stel axel

"Min ena axel är mycket stel, det känns nästan som om den är död. Men under Wei Tuo Jin har jag börjat få lite känsel i den igen, det känns som den lever. Kursen har gett mersmak."

Starkare

"När jag tränar Wei Tuo Jin känner jag mig stärkare både fysiskt och mentalt. Om jag vet att jag skall göra något som kräver fysisk eller mental styrka brukar jag alltid träna Wei Tuo Jin först."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen