Lyft upp Qi Kalmar [2006-10-28]

Den förväntade stormen blev inte värre än en vanlig höststorm, så deltagarna reste utan problem till grundkursen i Nybro. Höstrusket hindrade inte heller den varma och harmoniska atmosfär som snabbt spred sig på kursen. Inlärningen gick snabbt och helgen flöt förbi fortare än anat. Kursen bidrog till en ökad förståelse om hur vår livskvalitet kan påverkas av hur vi använder såväl sinne som kropp. Något som uppskattades mycket av både erfarna elever så väl som nybörjare.

Några citat från deltagarna:

"Jag blev sjuk p.g.a. stress för ett och ett halvt år sedan. I veckan hände något som gjorde att jag mådde extra dåligt, då kom jag ihåg den lilla lappen jag tog från en affisch. Jag ringde och det fanns plats kvar på kursen. Min sambo följde med, och det har känts så rätt, som att komma hem på något vis. Jag har sovit så gott, något som jag vanligtvis inte gör, och kroppen har känts mjukare när jag vaknat."

"Qigong har hjälpt mig oerhört. Jag förstår nu, i vilket dåligt skick jag var när jag började träna för två år sedan. Mitt liv är annorlunda, bättre! Jag orkar jobba igen, är gladare och mer harmonisk. Jag är en trevligare människa nu, något min familj uppskattar!"

"Detta är min första kurs och jag har lärt mig något viktigt, att aldrig ge upp! Jag kan! Den insikten har jag med mig nu. Jag vill fortsätta träna och ska delta i gruppträningarna!"

"I mitt arbete träffar jag många människor, det gäller att lyssna på alla och visa respekt. Jag ansvar för 45 medarbetare och de ska kunna komma till mig med sina problem och bekymmer. Då gäller det att vara lugn och tänka klart. Zhineng Qigong är mitt redskap för att klara det. Om jag känner mig stressad efter dagens slut, tränar jag och blir lugn igen."

"Jag klarar så mycket mer idag än vad jag gjorde innan jag började träna. Jag kan tala inför en grupp, hantera stressiga situationer bättre och jag oroar mig inte lika mycket! Min arbetssituation är idag mycket pressad, med nedskärningar och sjuka kollegor. Jag försöker att inte oroa mig över det, och jag känner en trygghet i träningen, den kommer hjälpa mig att klara av det som krävs."

" Jag fann träningen in en jobbig period av mitt liv. Nu är jag mycket gladare, jag känner mig starkare"

"Jag började träna när jag blev pensionär. Jag sökte efter något som kunde bevara min hälsa. Jag gjorde uppehåll i träningen ett tag, men märkte då en omedelbar försämring, så nu tränar jag flitigt igen. På kort tid har jag upplevt flera dödsfall inom familjen, qigongen blev ett stöd, jag kunde hantera situationen med ett större lugn."

Lärare:

Lars Hagner