Lyft upp Qi Helsingborg [2006-10-21]

Helsingborg mötte upp med ett underbart höstväder, rosorna stod ännu i full blom och det var verkligen härligt att vara ute och promenera i de underbara omgivningarna. Men eftersom det var mer än ett år sedan förra kursen, var träningen viktigare än vädret.

En liten grupp samlades i Röda Korsets hus tidigt lördag morgon. Det var en blandning av nybörjare och mer erfarna deltagare och som vanligt fick de nya eleverna ett väldigt fint stöd från de som repeterade.

Det här är vad deltagarna berättade:

Förut tränade jag yoga men jag fick ont i kroppen av det. Jag tycker om den här kursen; jag har känt harmoni, balans och koncentration. På söndag eftermiddag var det stor skillnad jämfört med lördag morgon då jag var stel och otränad.

Jag har haft problem med fibromyalgi och varit sjukskiven i tre år. Det var till och med svårt att äta och tala. Min akupunktör rekommenderade mig att börja träna Zhineng Qigong. Jag tränar omkring 15 minuter varje morgon och kväll. Jag har fortfarande smärta i underarmarna och ibland vill fingrarna inte lyda. Nu har jag arbetstränat under en månads tid och eftersom allt känts ok ska jag börja arbeta fulltid igen. Jag har behållit kontakterna med min akupunktör och jag besöker honom fortfarande en eller två gånger per år.

När jag pensionerades var jag helt trött och utarbetad men jag kände att jag ville leva och må bra ännu under många fler år. Så jag började träna Zhineng Qigong. Idag är jag 72 år gammal och fortfarande pigg. Jag är glad att jag deltog i kursen och jag har fått många värdefulla korrigeringar av mina rörelser. Det har varit ett härligt veckoslut.

Lärare:

Arne Nordgren