Lyft upp Qi Vara [2006-10-21]

Helgkursen i Vara hölls på Folkhögskolan, det var både mysiga lokaler och väldigt praktiskt för vi hade deltagare som rest från Karlstad för att vara med på kursen och som då kunde övernatta på väldigt nära håll. Kursen präglades av en varm, mycket glad stämning med stor gemenskap och det blev tid för mycket träning.

Deltagarkommentarer

"Jag är så nöjd med helgen och väldigt glad att vi åkte hit. Roligt är att, igår var det jättesvårt att lyfta armarna över huvudet och idag var det jättelätt. Men det som jag tycker är mest fantastiskt är att min väninna har klarat hela helgen utan att gråta, för normalt skulle hon ha gråtit hela tiden."

Gråtattacker, sviter efter bilolycka

"Det här har varit så häftigt! Jag har fötter – kan STÅ riktigt på mina fötter, jag har ben, och rumpa och jag kan lyfta armarna både framåt och bakåt! I går gick jag helt annorlunda redan på lunchen och kunde jag svänga på rumpan för första gången på många år. Jag har varit väldigt stel beroende på att jag var med om en bilolycka och blev allvarligt skadad när jag var 15 år, det har varit mycket smärtor sedan dess. Jag kom hit med öppet sinne och det har hänt så mycket. Bara det att jag kan prata utan att gråta – jag fick hjärnblödning efter olyckan och efter det så gråter jag jämn för ingenting, inte för att jag är ledsen, men jag har inte kunnat kontrollera det känslomässiga - spelar ingen roll om jag blir arg eller glad eller vad det nu är. Men jag har bara gråtit en liten skvätt på hela helgen, helt otroligt. Jag är så glad att jag kom hit, nu kommer min tid!"

Sommarkurs, allergi och stela axlar

"Jag var med på Sommarkursen 2005 och hade då stela axlar, jag kunde inte få upp vänster arm, plus allergi. Efter kursen fick jag upp armen bakom ryggen och kunde lyfta den över huvudet och jag slutade med allergimedicinerna. Puls och blodtryck hade också gått ner och det håller i sig. I höstas fick jag återfall i allergin och jag fick ont i axeln igen, men jag har inte tränat kontinuerligt. Jag får lova mig själv att träna kontinuerligt nu - också förutom onsdagarna då vi tränar gemensamt. Det var skönt att få en ny kick på helgkursen."

Ork, sömn och depression

"Har sedan förra helgkursen känt mig piggare och orkat mer och jag har kunnat utöka min arbetstid. Kursen har varit bra för att "putsa upp" rörelserna och komma igång ordentligt efter sommaren."

"Jag har utbrändhet och utmattningsdepression. Numera så sover jag mycket bättre, magen fungerar bättre och mer regelbundet, jag orkar mer och känner mig inte så deprimerad längre. Det har varit en väldigt trevlig helg."

Ansiktsneuralgi

"Denna kursen har det tickat, pirrat och bränt i huvudet och på ryggen. Det händer ju alltid en massa sådana saker på kurserna och jag blir bättre. Jag tror att jag kommer att kunna bli helt frisk."

Lärare:

Elisabeth Öberg