Lyft upp Qi Helsingfors [2006-10-21]

Helsingfors tog emot oss med riktigt höstväder, stundtals forsade regnet ner från taket utmed de stora fönstren på Brändö Gymnasiums gymnastiksal där vi genomförde grundkursen i Lyft Upp Qi. Även gruppträningen i Helsingfors hålls där, varje måndagskväll, öppen för dem som gått minst en grundkurs i Lyft Upp Qi. Stämningen på kursen var god och de varma skratten många.

Ur deltagarnas kommentarer:

" Detta är min sjunde eller åttonde kurs på tre år. När jag kom hade jag besvär i axeln, rörelsehinder. Jag tränade efter kursen varje kväll i en månad. Plötsligt märkte jag att jag inte hade ont längre."

" Min axel skulle opereras då sjukgymnastik inte hade hjälpt. Men istället blev jag helt bra genom Qigongträningen. Jag hade vuxendiabetes, men efter att jag tränat en tid sa läkarna att det inte var något mera. Mentala biten har ändå varit viktigast, att få den där ron med sig själv och kontakten med något större. Alla människor har blivit så snälla mot mig."

" Jag började för 2 år sedan och hade då jättesvåra ryggproblem. Qigong skulle bli en av dom som jag satte på listan över sånt jag provat på utan att det hjälpt mig. Läraren utmanade mig att träna varje dag i två månader. Jag gjorde det, mest för att bevisa att han hade fel. Normalt sov jag bara 4 timmar varje natt p.g.a. av smärtan i ryggen. När jag tränade sov jag bättre. Nu har ryggen steg för steg blivit bättre."

" Vi har sett vår dotter, vi har fått en ny flicka när hon har jobbat med qigongen. Vi är tacksamma! Jag har i några år haft problem med reumatiska besvär, axeln och högra handleden. Jag har inte kunnat bre smör och skära ost, men nu, i morse fungerade det utan problem, handleden har blivit helt bra bara på en dag!"

" Detta är min andra kurs. Jag har konstgjorda höfter och har haft svårt att stå. Första kursen jag deltog i gick helt bra! Jag insåg att det är bra att träna detta. I fredags fick jag ryggskott. Det känns som om det är över nu. Qigongen har hjälpt mig fysiskt, men största behållningen är nog mentalt. Om man ger ut av sig själv får man tillbaka. Alla är så mycket snällare runt en."

" Jag har fått väldigt mycket hjälp av qigongen mentalt fysiskt och psykiskt. Omgivningen är så glad. Jag har lätt att vara och jag är glad. Jag kan inte komma ihåg när jag senast var arg. Jag tränar varje dag."

" Jag är klarare i knoppen och har sovit bättre inatt."

" Jag har tränat lite mer än ett år aktivt. Jag mår bra av det och blir rörligare i kroppen. I augusti efter kursen kunde jag baka bullar igen, det har jag inte kunnat på många år, mina leder har varit så stela."

Lärare:

Lars Hagner