Lyft upp Qi Kungsängen [2006-10-07]

En liten grupp med både nybörjare och erfarna samlades i Bergaskolans gymnastiksal fast beslutna att använda helgen till en grundkurs i Lyft Upp Qi.

Alla utstrålade positivism och entusiasm under kursen. Att det inte är ett hinder att som äldre börja träna Qigong visade Ingegärd, över sjuttio år gammal.

Grundkurs Zhineng Qigong i Kungsängen

Läs här vad några av deltagarna berättade:

2005 gick jag en helgkurs och sedan också sommarkursen. När man har gått sommarkursen fortsätter man att träna. Det är som att bestämma sig för att träningen är bra. Jag har fått goda resultat. I vuxen ålder har jag fått eksem men i somras var jag nästan helt bra. I höst har jag haft det lite stressigt så då kom det tillbaka igen men träningen gör säkert att det försvinner.

Jag tränar varje dag när jag kommer hem från jobbet. Det är ett sätt att koppla bort jobbet och stressa av. Jag är mer öppen nu än innan jag började träna och jag har inte lika svårt att prata inför folk.

Jag gick en helgkurs för ungefär två år sedan. Nu har mitt blodtryck blivit bättre. Jag har varit här idag för att fylla på med mer energi, få en kick och motivation att delta på gruppträningen.

Lärare:

Arne Nordgren