Lyft upp Qi Västerås [2006-09-30]

I månadsskiftet september/oktober hölls höstterminens helgkurs i Västerås. Flera av de nya deltagarna hade hittat till kursen genom att på olika sätt blivit inspirerade av resultat som andra människor fått av att träna Zhineng Qigong. Alla glada skratt och trevliga människor är också en viktig orsak till att många återkommer till kurserna. De nya deltagarna lärde sig snabbt övningarna vilket gav mycket tid för träning. Kursen kommer att följas upp av veckoträningar där alla ha möjlighet att träna tillsammans i ett starkt Qi-fält.

Västerås september/oktober 2006

Kommentarer från deltagarna:

"Jag hittade hit för att jag läst artikeln om Maria i Må Bra. Jag har själv besvär med astma och jag tänkte att om hon kunde bli bra så kanske jag också kan det. Min bror betalde en kurs till mig för att han trodde att det skulle kunna vara bra för mig. Det vill jag tacka honom för. När jag är i ett Qifält behöver jag mindre medicin för min andning."

"Idag har jag känt mig varm. Vanligtvis brukar jag vara kall så det måste vara ett tecken på att cirkulationen kommer igång."

"Jag har haft ont i nacken sen i somras och var på akutbehandling i fredags. Jag trodde inte att jag skulle klara helgen men det har gått bra."

"I början var jag skeptisk för att min mamma hade släpat med mig på alla möjliga saker som inte hade hjälpt mig. Jag märkte tidigt att min astma blev bättre i Qifältet. Jag blev också lugnare av det. Jag märker ofta påtagliga förändringar. Om jag t.ex känner av min allergi och tränar en stund märker jag påtagligt en effekt."

"Det är också roligt att se andras förbättringar. Vissa människor som tränar träffar jag kanske bara någon gång om året på kurs och då är det roligt att se att de gjort såna framsteg. Man märker ofta att människor blivit gladare av träningen. Dom är mjukare i ansiktet."

"Det är bra att gå på en kurs, få en energikick och bli korrigerad. Det är också roligt att träffa alla snälla människor."

"Jag har förmånen att träna på jobbet. Även om inte alla är med och tränar så märker de att träningen är bra för oss."

"Jag har sett att träningen har hjälpt min syster och ville jag också vara med på kursen. Jag trodde att jag var vig men jag har förstått att jag har mycket att jobba med. Det känns som träningen går igenom hela kroppen."

Lärare:

Angelica Berg