Lyft upp Qi Karlstad [2006-09-23]

De deltagande sken i kapp med "sola i Karlstad" efter avslutad kurs. Fin stämning, en trevlig och inspirerande helg, tyckte många blev resultatet av att nya och gamla deltagare slutit upp till helgens kurs i Karlstad. Med gott mod och mycket glöd envisades och kämpade många sig igenom kursen trots långvarig sjukdomsproblematik. Några av dem blev förvånade att de klarade av att närvara och att de kunde utföra rörelserna mot alla odds. Goda resultat inspirerade och gav mersmak och därför kommer den "relativt" nystartade och entusiastiska träningsgruppen i Väse att få ett nytt tillskott av medlemmar. Det kommer även att bli träning inne i Karlstad på "Karolinen" framöver, vilket gladde dem som har geografisk anknytning till staden.

Några av deltagarnas kommentarer:

Kraft och ork

"Jag har en sjukdom som heter "takayasu" och går på cellgifter. Jag kunde vara med idag och göra allt faktiskt. Tidigare har jag inte kunnat lyfta armarna, jag har inte haft några krafter i dem. Jag har haft hemhjälp och för inte så länge sedan var jag sängliggande, två år i ett sträck och fick då hjälp med allting. Jag känner ju av kursen, men jag är så tacksam att jag har kunnat göra alla rörelserna, det är ett stort framsteg, tycker jag. Jag tror att det här kommer att kunna hjälpa mig".

Bättre Syn

"Jag har känt lite saker de här dagarna. Jag har ganska starka glasögon och igår märkte jag att jag kunde lägga ifrån mig glasögonen och börja se mycket tydligare. Idag har jag nästan inte alls använt dem Jag skall fortsätta träna redan i kväll. Kursen har varit jättebra så jag är helnöjd".

MS, balans och trötthet

"Jag har MS och brukar bli lite trött i benen om jag står mycket. Men det har gått ganska bra ändå, bättre än jag trodde att det skulle göra. Jag var väldigt pigg när jag kom hem igår efter kursen och idag har jag märkt att jag inte varit så trött som jag brukar vid den här tiden. Jag brukar vilja gå och lägga mig och sova, men det har jag inte känt idag. Det har varit intressant och positivt".

"Jag har MS, det har jag haft sen -85. Det här med dålig balans har jag tränat upp med Zhineng Qigong, jag tycker det har blivit bättre. Nu kan jag faktiskt blunda en liten stund och ändå stå still. Jag är också lite mjukare och alla säger att de ser skillnader. All träning och alla justeringar, jag tackar så mycket för mig".

Sömnproblem

"Jag har sömnproblem och ryggbesvär och det tror jag skall bli bättre. Nu går jag hos kiropraktor och kanske kan jag göra honom arbetslös genom att sluta gå hos honom om det här hjälper. Jag tycker att det verkar bra det här. Jag har inte varit lika trött idag. Det kanske även gick lite bättre att sova igår än vad det brukar".

Rygg och axlar

"Gick en kurs i Göteborg för ett halvår sedan. Då hade jag väldigt ont i en axel under ett års tid, men det blev helt bra efter den helgen, nu är det helt bra. Innan kursen hade jag gått hos kiropraktor för axeln, men inte blivit bra".

Mjukare och spänstigare

"Jag har väl inga större problem, men jag tycker att jag känner mig lite mjukare än tidigare. Jag får i regel inte någon träningsvärk som jag förr fick när jag gjorde något utöver det vanliga och det är ju positivt".

"Jag har tränat sen i våras och har lite besvär med mina fingrar, jag har artros. Jag försöker att träna lite och jag tror att det kanske hjälper i långa loppet. Jag tycker det är himla skönt med dessa rörelser, jag har blivit mycket spänstigare. Jag äter inte heller lika mycket antiinflammatoriska mediciner mot min artros som jag gjorde tidigare. Det blir och känns bättre när jag tränar. Tack".

Lärare:

Kate Ohlsson