Lyft upp Qi Lund [2006-09-16]

Helgens kurs i Lund hölls för första gången i en fritidsgård i utkanten av Lund. Lokalerna var fräscha och trivsamma, och deltagarna fann sig snart tillrätta i den nya miljön. Nya deltagare kom, som så ofta är fallet, mycket för att träna bort både fysisk smärta och mental stress. Det rådde en lättsam stämning och nytillkomna fick god hjälp av de mer erfarna deltagarna i att finputsa rörelserna. Några förvånades över att "det kan hända så mycket" och "att man kan bli så svettig" av dessa mjuka övningar. Tiden gick som vanligt snabbt; snart hade helgen passerat och man hade lärt sig hela grundprogrammet.

Några röster från helgens kurs:

"Jag råkade komma på föredraget i fredags, och det gjorde att jag blev inspirerad igen."

"Man fick igång cirkulationen och blev väldigt varm när vi gjorde de här armrörelserna."

"...blodcirkulationen och Qi-cirkulationen kommer igång i axlarna, och det var ju jätteskönt. Ni som har talat om stress: jag var väldigt stressad när jag började med Qigong, för sju-åtta år sedan, men efter ett tag märker man att man inte blir stressad längre. Man blir "cool" och "easy-going", nästan vad som än händer. Man har kontroll över sinnet helt enkelt."

"Jag behöver mer Qi, få ner stressnivån, få bort rätt mycket frustration och ilska, och spänningar framför allt i axelpartiet som har suttit där ganska länge. Jag har att jobba med, och jag är jätteglad att min kollega i Göteborg tipsade mig om den här kursen. Det kommer att bli fler, och jag kommer att göra allt jag kan för att gå på kvällsträningar. Det här kändes jätteskönt."

"Jag har inga problem med värk eller någonting, men det känns som om det motverkar att det byggs upp genom att jag tränar Qigong. Så jag kanske inte kommer att få några sådana saker."

Lärare:

Max Björkström