Lyft upp Qi Stockholm [2006-09-16]

Terminens första grundkurs i Stockholm ägde rum 16-17 september. Trots det fina vädret valde både gamla och nya deltagare att tillbringa helgen med att lära sig och träna Zhineng Qigong. Flera av de nya deltagarna hade hittat till kursen genom vänner och bekantar som själva fått stor hjälp av träningen. De har nu själva fått ett redskap för att kunna påverka sin livssituation i en positiv riktning. I det avslutande cirkelsamtalet berättade många om sina erfarenheter och rekommenderade även att läsa de personliga berättelserna på hemsidan för att få än mer inspiration till att verkligen ta vara på den effektiva metod de nu lärt sig.

Ur deltagarnas kommentarer:

"Jag har blivit en gladare och snällare mamma med mer tålamod. Min kropp känns mjukare och sinnet är lite lugnare."

"Träningen är ett sätt att unna mig välmående."

"Efter kursen hade jag en otrolig upplevelse. Vanligtvis när jag går genom stan känner jag mig stressad men igår var det som att jag gick i en bubbla och inte märkte av något. Det var jätteskönt."

"Det här är min andra kurs. Jag försöker få in en träningsrutin. Om jag tränar direkt när jag kommer hem från jobbet så blir jag pigg och sover bättre. Jag har också tränat Dra Qi på jobbet när jag har känt mig stressad och det har fungerat jättebra."

"Jag har tränat i några år och till en början var det svårt för mig att få in en rutin men nu tränar jag varje dag. Jag känner att jag hela tiden är på väg uppåt. Jag vet inte riktigt vilka resultat jag strävar efter men jag är på väg mot någon slags sinnesro. Successivt ser man resultat. Mina fysiska smärtor är helt borta. Jag kommer inte ihåg hur det var att ha ont."

"Jag har förmånen att kunna träna på jobbet som friskvård och jag tränar hemma innan jobbet varje morgon. Det är en väldig styrka och jag känner att dagen blir bättre. Sinneslugnet är helt fantastiskt."

"Qigongen är en plattform för mig, ett verktyg som jag använder varje dag. Jag har blivit lugnare och mer närvarande i vardagen. Grattis till alla som har hittat hit."

"Jag blev inslängd av en väninna som tyckte att jag skulle gå kursen. Det gick väldigt hastigt och lustigt. För några veckor sedan genomgick jag en bukoperation och det borde inte vara möjligt för mig att stå en hel helg som jag nu gjort enligt läkarna. Det känns jättebra och jag är glad att min väninna fick mig att gå hit."

"När jag började träna för några år sedan hade jag bland annat whiplash och kronisk trötthet efter en olycka. Jag trodde då inte att det skulle vara möjligt för mig att stå upp en hel helg men jag lyckades. Att jag faktiskt klarade av det gav mig självförtroende. Jag tränade regelbundet i ett par år men sen när jag kände mig frisk så slutade jag träna. Sen skadade jag mig igen och började då träna igen. Jag fick jättestor hjälp av träningen men sen när jag blivit bättre har jag svårt att hålla i träningen. Men när det händer något så kommer jag igång igen. Jag märker att träningen är bra och jag rekommenderar den till andra."

Lärare:

Lars Hagner