Lyft upp Qi Hangö [2006-08-19]

Terminens första grundkurs i Lyft Upp Qi hölls helgen 19-20 augusti i Finlands sydligaste stad, Hangö. Trots det underbara sommarvädret deltog över 30 personer på kursen. För många som repeterade grundkursen var glädjen påtaglig över att få gå chansen att gå kurs igen. De nya på kursen lärde sig snabbt och fick god hjälp av dem som redan varit med ett tag. Fler av deltagarna uttryckte hur positivt det varit för dem att efter kursen delta i våra träningsgrupper som nu finns i både Ekenäs och Hangö. Även i Karis har en grupp bildats.

Ur deltagarnas kommentarer:

"Jag har fått jättemycket hjälp av Qigongen. Jag har blivit jätteglad. Jag blir alltid glad när jag tränar hemma med mamma eller ensam. Det är skönt och jag blir glad. Jag ska försöka komma på alla kurser."

Hangö1 aug 06

"När jag tränade efter första gången jag gick kurs blev jag av med mitt besvär i axeln. Jag var rörelsehindrad i den och plötsligt märkte jag att jag inte hade det där hindret längre. Det var faktiskt så att jag var ordinerad en operation, men det blev ingen operation."

"Det här är min andra helgkurs. Jag började träna i februari. Då gick jag min första kurs. Och sedan bestämde jag mig för att gå sommarkursen också. Det ångrar jag inte. Det var en jättebra upplevelse. Jag var jättesjuk på vintern när jag började träna. Jag mådde hemskt dåligt då. Den här träningen har hjälpt mig jättemycket. Jag har tränat varje dag. Jag tyckte att det var ett så bra redskap som jag fick då. Jag tycker att jag är jättesnäll med mig själv när jag tränar varje dag. Jag känner inte att jag missar något annat. Att gå på gruppträningarna har varit jättebra. Jag hade då en väldigt besvärlig urinvägsinfektion som jag hade haft sedan förra hösten. Men nu är den så gott som borta. Jag känner nästan inte av den alls mera. Det lönar sig att fortsätta att envist träna vidare."

"Jag sover så väldigt mycket bättre när jag Qigongar."

"Jag har jubileumskurs idag, för det är ungefär ett år sedan jag gick min första kurs. Det har blivit ett antal kurser under året. Jag tror att det här är min femte kurs. Det har varit jätteviktigt för mig. Jag var på den här sommarkursen i somras och det var en upplevelse som delade upp mitt liv i "före sommarkursen" och "efter sommarkursen"."

"Jag är första gången här. Jag är inte svenskspråkig och det var spännande att komma hit men alla har varit så vänliga. Jag förstod nästan allt vad Lars berättade. Jag är tacksam att jag har varit här."

Hangö2 aug 06

"Särskilt när man kommer upp i min ålder så har man en massa krämpor överallt. Det hålls under kontroll bara man orkar hålla på att träna. Livskvaliteten ökar helt enkelt. Så jag rekommenderar alla att hålla på med det här."

"För mig har Qigongen betytt bättre tålamod, större koncentration och lugn både på jobbet och hemma. Jag har tränat tämligen regelbundet, med lite svackor."

"Jag har hållit på några år. Jag är inte alls samma person som jag var då. Jag var sjukskriven för depression, hade migrän nästan varje dag. Jag hade ont i nacken och nackspärrar. Jag mår jättebra idag av det här. Jag fick någon sorts matförgiftning natten till lördagen. Jag åt på HesBurger och vaknade på natten och mådde riktigt illa med kramper i magen. Jag måste spy och jag undrade hur jag skulle kunna köra hit några timmar senare. Men jag satte mig på sängkanten och gjorde spår nummer 4 på första skivan med La Qi och Qi-reglering. Kramperna släppte och jag kunde somna. Jag kunde köra hit utan problem."

Lärare:

Lars Hagner