TuiNa , Wei Tuo Jin Göteborg [2006-05-25]

Vårterminenes kurs i TuiNa och Wei Tui Jin hölls i Göteborg. De nyfikna deltagarna fick lära sig om meridianer, akupunkter och TuiNa. Några deltagare tillkom på Wei Tuo Jin-delen även om de flesta var med alla 4 dagar. Deltagarna tyckte om TuiNa och många talade om hur kraftfullt Wei Tuo Jin var. Nedan finns ett urval av deltagarnas kommentarer.

Hosta och armar

När mitt barnbarn var sjukt för 7-8 år sedan blev jag också smittad. Efter det har jag var enda morgon plågats av en rethosta. På morgonen efter 1 dag med TuiNa hostade jag inte alls! När vi tränade Wei Tuo Jin hettade det till ordentligt i kroppen. Det kändes verkligen hur kraftfullt det var. När jag tränade Shenxin hemma efter en dag med Wei Tuo Jin gick övningen bättre och lättare. Det märktes att mina armar har blivit bättre.

Wei Tuo Jin i Göteborg Maj 2006

Kraftfull fingernål

Jag fick direkt en stark känsla av Qi när vi provade TuiNa. Det var mycket intressant att få lära sig om meridianerna. När vi tränade Wei Tuo Jin kändes det mycket kraftfullt och jag blev kokhet i kroppen. Efter 1:a dagen med Wei Tuo Jin provade jag en TuiNa-behandling på min svärmor. Min fingernål kändes då mycket kraftfullare än dagarna innan. Jag är mycket glad att jag gick den här kursen.

Balans och energi

Det känns att man har fått mer balans och energi. Det känns väldigt rätt både med TuiNa och Wei Tuo Jin.

Bättre rygg

Jag har, efter flera år framför datorn, blivit lite kutryggig. Wei Tuo Jin gör mycket för min rygg och kroppshållning. När mina rörelser blev korrigerade kände jag omedelbart att träningen blev starkare, något jag är tacksam för.

Avslappnad inre styrka

Jag har fått en mycket stark känsla av Qi. Det har jobbat djupt och gett både avslappning och inre styrka.

Nackont

Jag har under minst ett halvår haft lite ont och varit lite stel i nacken. Det försvann efter en dag med Wei Tuo Jin.

Kroppen förändras

Jag har tränat Qigong förut och när det känns så här bra efter bara en dag ser jag mycket fram emot att träna Wei Tuo Jin. Det känns som om kroppens struktur förändras.

Känsla av Qi

Jag känner precis vart mina meridianer går efter all Qi jag fått från Wei Tuo Jin. Det känns i hela kroppen, enda ut i tårna.

Kraftfullt

Trots att jag tränat Qigong i flera år var Wei Tuo Jin mycket kraftfullare än jag hade kunnat föreställa mig.

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen