Lyft upp Qi Västerås [2006-05-13]

Vid Svartåns mörka vatten gick vår första kurs i Västerås av stapeln. Vid stadens mest pittoreska delar runt Domkyrkan trivdes vi mycket bra i vårvärmen. En värme som det var si och så med periodvis men på kursen rådde i varje fall en varm stämning. De som tränar Qigong och bor i Västerås har saknat tillfällen att träna tillsammans men nu efter kursen skall man till hösten komma igång med gruppträning. En artikel i tidningen Må bra som handlade om en kvinna boendes i Västerås och som har fått mycket bra resultat av sin träning hade inspirerat andra att prova Zhineng Qigong nu när en kurs hölls på orten.

Några röster från deltagarna:

"Jag har inflammationer i kroppen med värk i leder och muskler. Efter sommarkurs och vinterkurs blev jag mycket bättre. Värken försvann och jag blev gladare och fick mer livslust. Nu har jag inte tränat på två månader och värken börjar komma tillbaka. Nu skall jag komma igång igen. Jag känner att jag behöver det här."

"Jag gick en kurs i Nynäshamn för tre veckor sedan och det känns bra att repetera. Det är bra för mig att träna upp min motorik. Jag tänker satsa på Qigong det känns redan bra. Det är mer känsla, mer meditativt nu än förra gången. Det känns jättehäftigt. Jag tror också att man kan hålla nya skavanker borta med träningen."

"Jag har fått diagnosen fibromyalgi och astma och efter ha läst artikeln så tänkte jag att jag också skulle bli bra. Det har gått mycket bättre att stå än jag trodde och andningen är ovanligt bra. Jag har nästan inte använt någon medicin. Jag känner att det sätter fart i kroppen på olika vis och det känns bra."

"Jag märkte i morse när jag vaknade att jag var lugnare. Jag är egen företagare och i vanliga fall så kommer tusen tankar rusande när jag vaknar och jag är i full gång men det gjorde det inte imorse. Jag fick en lugnare start på dagen."

Lärare:

Björn Eriksson