Lyft upp Qi Karlstad [2006-05-13]

Ett härligt "gäng" hade mött upp i Karlstad och det blev lite av en nystart där. Stämningen var på topp och alla, både nytillkomna och repeterande, fick möjlighet till träning. De som tränat lite längre passade på tillfället att få koncentrera sig och träna i Qifältet medan andra var mer upptagna av att lära sig rörelserna. De deltagande inspirerade varandra till fortsatt träning genom att dela med sig av förbättringar de fått under kursen eller som de tidigare hade uppnått av träningen. Karlstad 1 HQU sept 06

Initiativtagare till kursen var Magnus som deltog i NHR kursen i Gbg. Han ville få till en liknande kurs i Karlstad och på denna kurs deltog därför ytterligare en deltagare med MS. Hon förvånade sig själv och andra med att kunna stå hela kursen. Det kommer att finnas möjlighet att träna i grupp framöver i Karlstad, men redan nu, efter kursen arrangeras gruppträning i temporära lokaler för att ta vara på och rida på vågen efter kursen. Höstens kurs i Karlstad är planerad till september så att det skall finnas tid till framförhållning – väl mött.

Några röster från kursen:

Artros

" Jag har artros och har besvär med mina fingrar, det är väldigt svårt att röra dem. Jag kan inte öppna en kapsyl eller öppna ett lock på en burk. Under kursen har jag känt lite mer i handen, jag kände rätt så bra i fingrarna och nerverna där när vi gjorde vissa rörelser. Så det kanske kan bli bättre så småningom".

Karlstad 2 HQU sept 06

Styrka

"Så här länge har jag aldrig stått på mina fötter, i alla fall inte på de senaste fem åren, så jag har nog blivit bättre under den här kursen. Jobbigt har det varit men kul. Jag skall öva flitigt hemma".

Styrka, MS

"Det har gått över förväntan att stå under helgen. Jag har konstaterad MS, sen 1985, och har därför svårt att stå annars. Det här har gett mig en puff till att vilja fortsätta".

Stress

"Jag har gått in i någon sorts stress och tycker att jag har fått hjälp av den här kursen, att jag blivit lite lugnare. Känner att jag fått lite mer stabilitet, så det tackar jag alla för".

Lugn, fokuserad och bättre kroppshållning

"Jag har tränat regelbundet på Drop In träningen i Göteborg en gång i veckan. Den har legat praktiskt mitt i veckan på lunchtid. Träningen har gjort väldigt mycket för mitt arbete, jag har kunnat komma tillbaka mer samlad, lugn och fokuserad. De hittar på så mycket dumheter på jobbet nu och då behöver man vara lugn för att tackla de problem som uppstår. På köpet får man bättre kroppshållning."

Kroppsmedvetenhet

"Tycker nog jag att jag fått lite bättre kroppskontroll, att jag känner när jag spänner mig i ryggen eller så där".

Lärare:

Kate Ohlsson