LUQ 2 Åbo [2006-05-13]

Mitt i centrala Åbo, i den vackert belägna Katedralskolan, alldeles intill Aura å, genomförde vi en Lyft Upp Qi 2 kurs helgen 13-14 maj. Till kursen kom inte bara folk från Åbo, utan även flera andra som gått grundkurs på andra orter i Finland. Även ett par personer från Stockholm deltog. Det man får lära sig på fortsättningskursen är uppskattat och bidrar, enligt många, till en ökad kvalitet och effektivitet i träningen.

Ur deltagarnas kommentarer:

" Jag har tränat i fyra år. Jag är jättenöjd. Qigongen har hjälpt mig jättemycket. Jag har för tillfället en massiv inflammation i axeln och jag trodde att det skulle vara svårt att delta i kursen, men det har gått jättebra."

" Jag är tacksam för den här kursen. Det känns mycket klarare nu. Jag har en arm som läkarna sa att alltid kommer att värka, men när jag tränade värkte den mindre och mindre. Så föll jag och slog min arm, vilket gjorde att jag tränade ännu ivrigare. Nu har jag nästan inte ont alls. Jag har inte förstått varför jag tränar förut, men nu förstår jag det bättre."

" Det här är min fjärde kurs. Jag tränar nog, men jag glömmer bort det ibland. Det är jättebra med gruppen i Hangö på måndagar, det är ett bra sätt att börja veckan på. Jag blev jätteförvånad här i vår. Jag bowlar bara en vecka i året på semestern. Den här gången vann jag över min systers pojkar och det var roligt. Jag har märkt att jag kan slappna av när jag står."

" Jag har gått många kurser. Jag tränar flitigt, praktiskt taget varje dag. Det är förvånande hur många saker som fallit på plats. Det här var en alldeles härlig kurs. Jag har artros, och jag har haft lite problem med stelhet och värk i fingrarna på sistone. Den värken finns inte kvar."

" Qigongen hjälper mig i vardagen. Jag tänker på vad som har sagts om hur man ska reagera i olika knepiga situationer. Det har gått mest framåt för mig och nu ser jag fram emot sommarkursen."

" Det här har varit en bra kurs. Nyttan av träningen har varit både fysisk och mental. Jag har blivit tvungen att jobba mera den här våren och jag märker en skillnad i hur jag bemöter situationen. Jag går in med en lugn känsla av att det blir bra. Jag vet hur mycket jag orkar med och när jag ska säga ifrån. Det är intressant att det alltid kommer något nytt på kurserna som man kan ta till sig."

" Jag kommer inte ihåg alla förbättringar som har hänt. Jag mår jättebra. De åldersförändringar som man förväntar sig har inte kommit. Det här var en jättebra kurs. På jobbet har det skett en förändring i hur jag förhåller mig till de uppgifter som kommer. Man blir inte så stressad längre och tar saker en i taget."

" Det har varit en väldigt tung vinter. Jag skulle aldrig ha klarat av det jag gjort i vinter utan Qigongen. Jag har lärt mig ta det lugnt och inte fokusera på det negativa. Nu vet jag att jag ska gå vidare och inte grubbla på varför saker har hänt. Jag har hört det här förut, men nu kan jag ta det till mig. Jag känner en hoppfull känsla och ett lugnt, trots att min situation just nu är allt annat än lugn. Jag känner en stor tacksamhet och lycka. Jag är väldigt glad att jag kom hit. Qifältet har varit starkt och min koncentration har varit bättre."

Lärare:

Lars Hagner