Lyft upp Qi Stockholm [2006-05-06]

Stockholm visade upp sig från sin allra finaste sida, med klarblå himmel och högsommarvärme redan i början av maj. Ljuset i vår kurslokal, Östasiatiska Museets hörsal blev tack vare de stora fönstren väldigt vackert. Trots det fina vädret kom ändå många till vår grundkurs, ungefär lika många nybörjare som repeterande. De nya lärde sig övningarna snabbt och stämningen var god, det blev många skratt. Flera av de nya uttryckte att de nu ska ta chansen att delta i gruppträningen de fyra gånger som är kvar på terminen och även prova på uteträningen i sommar.

LUQ Sthlm 060507

Ur deltagarnas kommentarer:

" Jag har varit som en vandrande tidsinställd bomb och kände att jag verkligen behövde någonting som det här. I morse vaknade jag med en sprängande huvudvärk men efter att vi tränade "La Qi" så gick den över. Jag har varit som en missbrukare av adrenalin och tagit mig fram i livet som en studsboll. Nu är Qigongen mitt verktyg för att bromsa mig själv för att jag vill det."

" Jag blev så förvånad när jag kom hem i går kväll och hade massor av energi att vilja göra saker."

" Jag har tidigare haft mycket ont i lederna och det har blivit mycket bättre. Den stora vinsten är ändå att det händer så mycket mentalt. Jag kan välja hur jag vill se på mitt onda i lederna, hitta ett förhållningssätt. Jag kan se mer vad som är viktigt i livet och jag är klarare i tankarna."

" Jag kom med mycket smärta i ryggen. Nu är den smärtan helt plötsligt borta!"

" Det kändes mycket bra för mig att jag innan kursen varit med på en föreläsning. Det gjorde att jag kände mig mer förberedd."

" Det har varit en fantastisk helg. Det hände mycket i kroppen igår och jag kunde sova hela natten och idag känner jag mig mer harmonisk."

LUQ Sthlm 060507, 2

" Jag jobbar mycket och vill kunna slappna av. I natt så sov jag mycket bra och jag känner att det blir lite mer fart i blodomloppet vilket känns bra nu när jag har blivit lite äldre."

" Att jag började med Qigongen är något av det bästa som hänt mig."

" Min lycklighetspotential har höjts av Qigongen och jag njuter av att vara här på kursen."

" För mig är det viktigt att börja med en Qigong metod som är dokumenterad i form av ex. olika projekt där man har sett vilka resultat man kan få utav träningen. Det känns så himla bra att ha hittat den här metoden."

Lärare:

Lars Hagner