Shenxin Qigong Göteborg [2006-04-01]

Snodroppe Gbg Sxq VT2006Våren är på G, som vi brukar uttrycka det här i Göteborg, termometern visar dagtid på ett par plusgrader och ett och annat litet vårtecken vågar sig sakta fram.

Att värmen saknades var inget som märktes på helgens kurs, där bidrog de deltagande själva till att skapa och sprida värme. Kursen präglades därför av en avslappnad, harmonisk och varm stämning. Många trogna Shenxin Qigong utövare delade med sig av sina erfarenheter till de lite "färskare" deltagarna. Några upplevde Shenxin Qigong som mer fysisk än Lyft Upp Qi, medan andra inte gjorde det. En av de nytillkomna var förvånad över hur bra och lätt det gick att träna, eftersom han hört att Shenxin Qigong skulle vara lite mer krävande. Som vanligt upplevde många det positivt att repetera en grundkurs, dels för att man tar till sig fler detaljer för varje gång och "polletten trillar ner" som någon uttryckte sig, dels för att träningen på kurserna och i Qifältet blir starkare, vilket också ger dem som deltagit under många år utdelning och förbättringar.

Gbg Sxq VT 2006 Golnaz

Några röster från kursdeltagare

"Helgens Shenxin kurs tog både mentalt och fysiskt. När jag kom hit hade jag under tre veckor haft en smärta i hälsenan, men den verkar vara borta nu."

"Det har varit en lång start för mig då det gäller Shenxin, men nu vill jag inte vara utan den. Känner efter den sista vinterkursen att den tar bra och att jag verkligen gillar den. Det har varit en bra kurs, det kändes bra att komma hit. Nu fick jag rättat till det som jag inte kunde göra där. Så det känns jättebra, tack."

"Igår hände något konstigt, det kändes som jag fick feber i halva kroppen (pekar på överkroppen), det bara kokade överallt. Det försvann en timme efter att jag kommit hem och på kvällen lekte jag med barnen och lade mig inte förrän halv tolv. Det känns väldigt bra för jag har haft mycket ont i nacken och axlarna den sista tiden, det har till och med domnat i händerna och armarna. Detta känns nu bättre och jag är glad för att jag gick den här kursen."

"Jag tycker Shenxin är otroligt bra att träna. Det är väldigt bra för styrkan i händerna t ex när jag spelar bas, man kan spela väldigt länge utan att bli trött. Det är "gött".

"Den här kursen så har jag lärt mig att jag kan sätta mig ner på golvet utan att ta i med händerna. Det är fascinerande eftersom jag har dålig balans (MS)".

"Även jag märker att man blir stark i händerna av Shenxin. Eftersom jag varit dålig så länge (MS) så har jag inte kunnat använda händerna så bra. Nu har vi precis flyttat till ett radhus och vi har målat och grejat. När jag tidigare försökt att använda en skruvmejsel, har jag inte riktigt haft kraft i händerna, jag har blivit trött jättesnabbt. Nu när vi höll på i huset så märkte jag att det var lätt, jag känner mig stark i fingrarna och händerna. Det här är en styrka som kommit utan att jag tänkt på att jag skulle träna händerna med något. Jag har varit med på två vinterkurser nu och jag känner verkligen att jag känner mig stark när jag kommer därifrån. Andra framsteg: Förra helgen var jag och min familj i Sälen och åkte skidor. Då stod jag faktiskt på ett par slalomskidor för första gången på fyra år och jag insåg att balansen nu fanns där."

Gbg Sxq VT 2006 Andy

Lärare:

Kate Ohlsson