Träningskurs LUQ Stockholm [2006-04-01]

Över 80 förväntansfulla Zhineng Qigongare samlades helgen 1-2 april i centrala Stockholm för att ha en träningshelg tillsammans. Flertalet deltog i Projekt Stockholm 2006 som avslutades med den här träningshelgen. En del hade rest långväga för att få chansen att träna i ett starkt Qifält, lyssna till Su Dongyue samt att få träffa gamla vänner man kanske inte sett sen sommarkurserna 2005. Förutom från flera orter i Sverige kom det personer både från Norge och Finland för att vara med.

Projekt 2006, helg 3, träning 1

Träningsviljan var hög vilket kunde märkas på koncentrationen i lokalen under träningen. Under rasterna steg ljudvolymen snabbt, glädjen i att mötas i en så kärleksfull miljö var påtaglig. Viljan att hjälpa andra märktes inte minst när vi jobbade två och två med att korrigera rörelserna i syfte att få till övningarna ännu bättre.

Från deltagarnas kommentarer:

Astma, balans och rörlighet

"Astman och balansen har blivit bättre. Jag är också rörligare. Ju mer jag tränar desto bättre blir relationerna hemma. Om läkaren säger att något inte kan bli bättre så behöver man inte tro på det för att med Qigongen så kan det faktiskt bli bättre."

Synfel

"Jag har väldigt stor tillit till Qigongen. Jag har haft stor hjälp av träningen. Förut hade jag glasögon och jag avskydde att ha glasögon men efter en sommarkurs blev synen bättre så jag klarade mig utan dem. Jag har också haft problem med ett knä men det har blivit bra. Jag är mycket gladare nu för tiden."

Arbetsförmåga

"Mycket tack vare Qigongen jobbar jag heltid idag. Min sjukgymnast sa till mig sist jag var där att jag nu har blivit så stark att jag inte behöver bli starkare! Det går framåt hela tiden."

Axelsmärta

"Träningen känns bra och det känns skönt i kroppen. Jag har blivit av med värk i en axel som jag haft i över ett år."

Ökat livsutrymme

"Jag kommer från Kalmar. För några år sedan hade det inte varit möjligt för mig att resa hit men tack vare Qigongen är det nu möjligt. Det är jättehärligt att vara här och träna i ett starkt Qifält. Hoppar att ni alla här tar vara på den möjligheten."

Ledvärk

"Jag har återerövrat min rätta kroppslängd. Lederna i fingrarna gör mindre ont. Jag kan sitta mycket rakare i ryggen."

Projekt 2006, helg 3, träning 2

Klarare och piggare

"Tankarna känns klarare och jag är piggare. Det har varit bra med all gruppträning."

Synfel

"När jag var och skulle köpa nya kontaktlinser senast så blev optikern förbryllad. Min syn hade blivit bättre vilket var första gången på 20 år!"

Mentala förbättringar

"Projektet har hjälpt mig mycket mentalt, det är en viktig framgång i mitt liv. Det här var en jättebra julklapp från min mamma."

PMS

"Jag hade mycket problem med PMS inför menstruation tidigare men det har helt försvunnit."

Mjukare och lättare

"Jag blir mjukare och lättare, det blir bara bättre och bättre hela tiden trots att jag blir äldre. Det borde ha blivit tvärtom om jag inte börjat med den här Qigongen."

Lättare fysiskt och mentalt

"Jag har blivit längre och lättare, både fysiskt och mentalt och jag kan röra på huvudet mycket bättre."

Arbetsförmåga

"Träningen känns bra och rolig. Min 56-timmars arbetsvecka förra veckan hade jag inte klarat utan Qigongen."

Hälsprickor

"Mina hälsprickor läker när jag tränar och min rygg blir allt bättre."

Lärare:

Lars Hagner