Lyft upp Qi Norwich [2006-03-25]

Nu har vi haft vår första kurs i England, närmare bestämt i Norwich. En vacker stad med många äldre hus och kullerstensgator. Temperaturen var mer vårlik än här i Sverige och påskliljorna började redan att knoppas.

Initiativet till kursen kom från en kvinna som efter deltagande i vår sommarkurs senast ville att vi skulle komma till hennes hemstad. Hon såg möjligheterna i att vi kom dit för att utbilda folk och på köpet få både en grupp att träna med samt ett starkt Qifält.

Deltagarna, alla nybörjare förutom vår kontaktperson Flo, var mycket intresserade och nyfikna och det var en varm och välkomnande atmosfär som gjorde att alla trivdes.

Röster från några av deltagarna:

" Jag har en skön känsla i fötterna som att jag skulle ha gått barfota på en strand. Igår kändes mina ben hårda men idag mer avslappnade och jag är mer medveten om min kropp idag."

" Jag har tidigare haft problem med att sova men inatt sov jag så gott och när jag vaknade i morse så kände jag mig alert."

" När jag kom så hade jag en stel nacke som nu är borta. Jag har nu en annan känsla i mina ben. Jag märkte det igår efter kursen när jag tog en promenad och det kändes som att jag skulle ha kunnat springa hur långt som helst då mina ben kändes så kraftfulla."

" Jag kände mig verkligen glad och lycklig igår."

" Jag har verkligen njutit av kursen och jag har haft glimtar av hur det ibland kändes när jag var ett litet barn."

" Genomgick en operation i ryggen för 6 år sedan och har sedan dess haft mycket svårt med att gå i trappor. I går så kunde jag helt plötsligt gå bra upp för trappen."

" Det har känts så underbart att vara med på kursen. I går när jag kom hem så tyckte min familj att jag såg helt annorlunda ut i ansiktet, ett annat lugn. Normalt sett är jag mycket trött på kvällen men igår kväll kunde jag vara uppe längre och jag orkade med att hantera mina barn på ett mycket bättre sätt. Det känns som att jag funnit vad jag letat efter och att Qigongen kommer att vara en mycket bra vän."

" Jag är alltid så kall om mina fötter och under Qi-regleringen så önskade jag mig varma fötter och det fick jag!"

" Det har varit en fantastisk erfarenhet med kursen. I går kväll så hade jag så ont i min nacke där jag brukar ha ont och tänkte att hur ska jag klara kursen imorgon. I dag så kan jag röra nacken åt alla håll som jag inte kunde tidigare."

" Jag har haft problem med min balans i flera år och haft svårt att stå. Under kursen så har jag kommit på att jag liksom greppat tag i marken genom att spänna mina tår och att jag genom att slappna av i fötterna har kunnat stå under hela kursen utan problem."

Lärare:

Fatima Ringvall