Lyft upp Qi Karis [2006-03-25]

För andra gången genomförde vi en kurs i finländska Karis, på vackert belägna Västra Nylands Folkhögskola. Även denna gång var det en grundkurs i Lyft Upp Qi. En del av dem som gick som nybörjare då repeterade nu kursen. Liksom förra gången blev vi väl omhändertagna på folkhögskolan, god mat och en lugn och harmonisk miljö. Några deltagare kom från annan ort och kunde övernatta i elevbostäderna på skolan.

Karis vy 060325

Ur deltagarnas kommentarer:

" Det här är min tredje kurs och jag har köpt det hela för länge sedan. Ibland tränar jag med Ekenäsgruppen, men jag har för många bollar i luften samtidigt. Nu har jag insett vilka bollar jag måste ta ner. Jag känner att det här måste få mera utrymme. Det viktigaste är ju ändå livet."

" Det här är andra gången jag går på en grundkurs. Det är intressant att vara med här. Jag har rörelserna mer eller mindre i ryggmärgen, så nu kan jag se andra detaljer och koncentrera mig på det. Det här hjälper mig att tänka på livet. Det gör gott."

" När jag började var jag sjukskriven för depression och hade svåra problem med migrän. Flera kan intyga att jag är en helt annan person idag. Det är bara att ta det lugnt så kommer det med tiden."

Karis korr 060325

" Det är bra att ha ett verktyg som man kan använda så att man inte blir så beroende av att andra ger en behandlingar. Om jag inte tränar märker jag hur jag behöver det. Den mentala biten är viktigast. Jag känner att jag kan hantera livet bättre, både på jobbet och hemma. Jag ser lösningar på ett annat sätt. För en månad sedan fick jag en stark vilja att brodera korsstygn. I min ålder har man inte så bra känsel i fingrarna och det är inte så lätt att hålla i nålen, men känslan var ändå så stark att jag gick och köpte nål och garn. Då märkte jag att jag hade fått tillbaka känseln i fingertopparna och det gick bra att brodera."

" Den mentala biten är orsaken till att jag fortsätter. Jag har blivit lugnare och mera positiv."

Lärare:

Lars Hagner