Träningskurs LUQ Stockholm [2006-03-11]

Projekt Stockholm 2006 innefattar två st träningshelger, den första hölls 11-12 mars. Båda helgerna är öppna även för icke-projektdeltagare, det enda kravet är att man tidigare deltagit i minst en grundkurs med oss. På en träningskurs jämfört med en grundkurs blir det mer utrymme för att träna våra övningar. Mängden träning i kombination med det starka Qifältet bidrar starkt till att deltagarna snabbt kan få mer Qi.

Su Dongyue inledde första timmen med lite träning samt en kort föreläsning där han bland annat tog upp vikten av att bygga upp sin tilltro till metoden. Den mentala inställningen till sin träning är viktig för att resultaten skall bli så bra som möjligt. Han gav också Qireglering i grupp, vilket är ett av de tre "ben" som vi använder i Zhineng Qigong. Efter Su Dongyues inledning fortsatte vi med att träna våra övningar, huvudsakligen Lyft Upp Qi. Den positiva stämningen var påtaglig, likaså träningsviljan hos de 75 deltagarna. För en del av de mer nya var det kanske första gången man tränade så pass mycket på en dag, men de inspirerades av dem som varit med längre och som i många fall fått en radikalt förbättrad livskvalitet genom sin Qigongträning.

Ur deltagarnas kommentarer:

Sömnproblem och nacksmärtor

"På den här korta tiden som projektet har pågått så sover jag redan bättre och jag känner mig gladare. Det har hänt mycket i nacken. Jag brukar vara väldigt spänd i nacken men nu har det kommit nya blodkärl och nacken är alldeles varm istället för kall som tidigare. På den här korta tiden har det hänt mirakel."

Depression

"Jag har haft en djup depression. Sommarkursen gjorde underverk med mig. Det här är den första hösten på länge som jag mått bra. Nu mår jag bättre än någonsin och Qigongen är en starkt bidragande orsak."

Artros och wiplash

"Jag har motbevisat mina läkare flera gånger och blivit bättre trots att jag inte skulle kunna bli det. T.ex. är min artros i tummarna bättre, whiplash-skadan är bättre, jag har blivit längre och rakare och fått bättre syn och bättre minne."

Migrän

"Förr brukade jag ha migrän upp till 25 dagar i månaden, nu är det så gott som borta helt och hållet!"

Allergier och trötthet

"Vardagen känns helt annorlunda idag jämfört med när jag började träna för fem år sedan. Då hade jag ofta hösnuva och var trött. Det har jag inte längre idag. Min allergi har blivit bättre. Jag tål pälsdjur nu för tiden och mina mat-allergier har försvunnit."

Ryggproblem

"Jag har haft problem med ryggen. Jag har provat olika sätt för att bli bättre men det har bara hjälpt ett tag sen har problemen kommit tillbaka. Efter denna kurs känns ryggen helt bra. Det är som att skala en lök. Qi jobbar djupare och djupare hela tiden."

Ledvärk och pollenallergi

"Det har varit jätteskönt att vara här i helgen. Kroppen suger in Qi. Jag har haft problem med pollenallergi men det har jag inte längre. För mig har det varit ett naturligt tillstånd att ha ont i lederna och ryggen men jag har inte ont längre. Mina stressproblem har också blivit mycket bättre. Förut var jag så ljudkänslig att jag inte t.ex. kunde vistas på en restaurang men det kan jag nu."

Hantera problem och behålla lugnet

"Jag jobbar som projektledare och jag har märkt att träningen gör att jag jobbar bättre och lättare hittar lösningar på olika problem. Jag känner mig lugn trots att jag har en stor rapport som ska presenteras imorgon och jag inte är helt klar med den. Det hade jag inte varit om jag inte tränat Qigong. Qigongen är som en stor verktygslåda."

Matallergier och migrän

"Jag har haft mycket problem med astma och allergier. Jag mådde riktigt dåligt när jag började träna. Om jag vistades i allmänna lokaler blev jag sjuk. Mina matallergier var så kraftiga att jag inte ens kunde vistas i samma rum som någon som åt fisk. Jag har blivit väldigt mycket bättre. Nu kan jag äta nästan allt och jag kan vara utomhus på våren. Det kunde jag inte förut på grund av mina allergier. Min migrän har också försvunnit."

Stress och negativa tankemönster

"När jag började träna mådde jag jättedåligt, hade tvar och ansiktsrosae. På sommarkursen kliade det jättemycket i ansiktet men jag lyckades bestämma mig för att inte bry mig om det. Jag sa till kliandet "ja men klia då, jag tänkte fortsätta träna och inte låta mig störas". Jag har fått bättre kontroll över mitt liv. Lärt mig att det är jag som bestämmer över mitt liv och inte påverkas lika lätt. Jag har fått mycket hjälp mot stress. Om jag kommer på mig själv med att ha ett negativt tankemönster kan jag bryta det genom att ställa mig och tränar."

Vardagsproblem och inre lugn

"Jag har en annan lätthet i sinnet sen jag började träna. Vardagsproblem känns inte så stora längre. Jag har lättare att se möjligheter istället för problem. Lugnet i sinnet är en stor vinst med Qigong-träningen."

Lärare:

Lars Hagner