Lyft upp Qi Göteborg [2006-02-25]

Lördagens mulna vinterhimmel byttes till kallt men strålande väder på söndagen, under helgkursen i Lyft upp Qi, 25:e – 26:e februari i Göteborg. Det rådde en lätt och fokuserad stämning under kursen och tiden tycktes gå väldigt fort. Som vanligt blandades olika åldrar och nya deltagare med mer erfarna utövare, både de som är vid god hälsa och tränar för att utvecklas vidare, och de som vill rätta till allvarliga hälsoproblem. Vi gladdes åt att återse flera deltagare från NHR, vilka deltog i vår januarikurs i Göteborg, och dessutom några nytillkomna av deras medlemmar – alla med kampvilja och beslutsamhet att förbättra sin livskvalitet och kämpa med bland annat MS.

Några röster bland deltagarna:

"Det var väldigt fridfullt här inne, och mentalt har det varit ett stort lyft, så jag märker jättestor skillnad..." "...framför allt tycker jag att det var fantastiskt bra".

"Det var en väldigt seriös kurs – jag var på en kurs för länge sedan, på ett helt annat ställe, och det var en helt annan sak – det här känns jätteseriöst. Jag kommer definitivt att fortsätta."

"Jag har reumatism som sätter sig på de inre organen, och jag är ofta väldigt stel och har krämpor i hela kroppen. I dag är det mycket, mycket bättre. Och jag tänker fortsätta träna hemma, och även försöka komma på sommarkursen".

"Jag har suttit stilla ganska mycket den senaste tiden, och känner att skuldrorna verkligen har lossnat den här gången. Det kändes precis som om jag hade gjort världens styrketräningspass. Alldeles upp-pumpad, och det bubblade riktigt i skulderbladen och runt om där. Det var riktigt härligt."

"Jag känner en sak speciellt nu: mina händer är varma. De har varit iskalla tidigare".

Lärare:

Max Björkström