Lyft upp Qi Stockholm [2006-02-18]

Helgen 18-19 februari träffades 85 förväntansfulla Qigongare i centrala Stockholm för terminens första grundkurs i Lyft Upp Qi. Kursen var också uppstart för Projekt Stockholm 2006 och över hälften av deltagarna ingår i projektet. De skall förutom grundkursen också träna tillsammans ytterligare två helger samt två kvällar i veckan under sex veckor, totalt 60 timmars träning. Kursen inleddes med att Su Dongyue gav en kort föreläsning samt gruppqireglering, något som var mycket uppskattat. Som vanligt fick de som deltog i kursen för första gången god och uppskattad hjälp av dem som tränat längre med oss.

Projekt 2006, feb, korrigering

Från deltagarnas kommentarer:

"Jag deltog i Projekt 2000 vilket var en stor upplevelse, det hjälpte mig mycket. Jag blev av med min astma, lugnade ner mig och jag kunde släppa min arbetsnarkomani. Nu har jag inte tränat på ett tag och tappat kroppshållningen. Men ganska snart den här helgen kom jag in i det igen, kroppen hittade tillbaka igen."

"Det här är min första kurs. Igår kväll när jag kom hem orkade jag städa hela huset."

"Jag deltar för första gången och när jag vaknade i morse kände jag mig så lätt i kroppen. Det har varit tungt på jobbet ett tag, många runt omkring mig har mått dåligt och jag har tagit åt mig. Men nu när jag kom i morse var allt som bortblåst!"

"Jag gjorde ett konditionstest via jobbet häromdan och min kondition var jättebra trots att jag numera inte alls tränar lika mycket fysisk träning som tidigare. Numera lägger jag min tid på Qigongen istället."

"Jag känner mig mer fokuserad och avslappnad än när jag kom."

Projekt 2006, feb, träning

"Jag började i Projekt 2003 och jag har kommit att älska Qigong. Jag har blivit mycket modigare nu, förr var jag rätt blyg."

"Qigongen har betytt mycket för mig, tidigare var jag ofta stressad i jobbet. Jag har hittat ett annat sätt att återhämta mig och trots att livssituationen i övrigt inte är så annorlunda så känns det annorlunda. Jag kan hantera livet bättre nu, det är mycket som blivit roligare."

"Jag har ofta migrän och när jag kom hem igår kändes det som jag skulle få migrän igen. Jag tänkte att jag inte skulle kunna gå på kursdagen på söndag. Jag brukar ha svårt att somna men i går kväll somnade jag direkt och sov som en stock och sen var jag jättepigg i morse helt utan någon migrän!"

Lärare:

Lars Hagner