Lyft upp Qi Bergen [2006-02-04]

Vi hade en fin kurs i Bergen i helgen. Det var en grundkurs i Lyft upp Qi , 4 – 5 februari med en jämn fördelning mellan män och kvinnor. Kursen hölls i gymsalen på Fyllingsdalens Sjuksköterskehögskola och det var för oss helt nya lokaler som fungerade helt superbt. Det var en god och avslappnad stämning på kursen och man pratade mycket i pauserna. Vi har bara fått positiv respons efter kursen.

Nybörjarna var mycket ivriga på att komma igång med träningen hemma, och vi uppmanade dem till att delta i vår kvällsträning varje vecka i den "röda ladan" i Hordvik. Vi som gick runt och hjälpte till, kunde bland annat se en stor framgång ( från kursstart till kursslut) på balansen hos 2 av de nya deltagarna. Under cirkelsamtalen vid kursslut, kunde dessutom flera deltagara meddela att de kände av resultat, så vi hoppas att de tränar vidare och får goda resultat

En deltagare berättade på en rast att detta var kurs nr. 2 för hennes del. Hon deltog första gången i september 2005. Efter 5 månader med daglig träning i 45 minuter har hon fått en fantastisk förbättring av livskvalitet. Efter att ha dragits med smärtor och låsningar från bland annat ischias har hon nu märkt att hon får mer och mer dagar med lättare eller ingen smärta alls, samt mindre låsningar.

För övrigt var det många som deltagit i Lyft upp Qi flera gånger. En av dem har fått förbättrad syn - blivit av med ett brytningsfel- och har blivit av med sinusit problem, samt att smärtor i knäna (yrkesskada) är helt borta. Vi ser med glädje fram till nästa kurs som är Lyft upp Qi 2 den 1-2 april i Bergen.

Lärare:

Patrik Rastija