Lyft upp Qi Bollnäs [2006-02-11]

Ånyo en grundkurs i Bollnäs, där vi under flera år nu kontinuerligt haft kurser. Såväl kurser som gemensamma veckoträningar är välbesökta där. Nu var det en grundkurs i Lyft Upp Qi där flertalet av dem som gick kursen för första gången fick kursen subventionerad av sin arbetsplats, Hälsocentralen i Bollnäs. Många där har både från kollegor som gått kurs med oss tidigare och även från patienter fått höra hur väl det man lär sig på kursen kan hjälpa en till en bättre fungerande vardag.

Några tankar från kursen:

" Jag lär mig alltid något nytt på kurserna och får massor av energi. Jag har fått positiva vibbar på jobbet då de märkt att jag aldrig nästan är sjuk och att jag behåller lugnet istället för att brusa upp."

" Tidigare var jag aldrig sjuk men en dag kunde jag helt plötsligt inte stiga upp ur sängen. Jag har provat en massa olika grejer för att mota "Olle i grind". Detta är det bästa jag har provat. Jag vill söka det inre lugnet och förstår att jag måste ändra mitt beteende och sedan föra över det lugnet på andra. Igår kväll var jag pigg och samtidigt trött, en skön trötthet och helt annorlunda en den trötthet jag brukar känna på kvällarna."

" Det har varit väldigt positivt att vara med på kursen. Jag har känt att jag fick energi och blev lugn och avslappnad. Jag känner nu kroppen som en helhet med en annan kroppsuppfattning."

" Jag går på nästan alla kurser vi har här i Bollnäs då det ger en sån "kick". Jag har tidigare jobbat som lärare och i slutet av vårterminen så hade jag inga planer på att åka på det årets sommarkurs. Jag hade skrivit en massa på tavlan och var på väg att sudda då två elever kom fram och ville sudda åt mig. De hade hört att jag stönat tidigare när jag suddat på tavlan. Jag tog kontakt med en kiropraktor som sa att jag var på väg att få "frosen shoulder". Då förstod jag att jag skulle åka på sommarkurs och väl där gick min smärta över och axeln var bra igen."

Lärare:

Lars Hagner