Lyft upp Qi Åbo [2006-02-04]

Kursen i Åbo hölls i Katedralskolan och hade nära 40 deltagare, en mix av nybörjare och mer avancerade.

Entusiasmen hos deltagarna var stor, ibland var det till och med svårt att få alla att avbryta för rast.

Under genomgången vid kursslutet hade de flesta deltagarna många positiva ord att säga om kursen och arrangemanget och många berättade om bra träningsresultat.

Här följer några av deltagarnas kommentarer:

" Jag gick min första kurs i mars i fjol. Jag har haft väldigt dålig rygg, men den blir bättre hela tiden nu när jag tränar qigong."

" 1996 krossades min armbåge i en olycka. Läkarna satte in en metallsken men sa att jag alltid skulle ha värk av detta. Efter första kursen minskade värken och så småningom var jag helt smärtfri. För en tid sedan föll jag igen på min tidigare skadade arm. Någonting knakade till, men jag brydde inte mig om att söka läkare. Jag tränade mer för att motverka värken, och nu har jag nästan ingen värk kvar. Dessutom, armen är nu rakare än tidigare."

" Jag hade väldigt mycket ryggproblem och sökte all hjälp jag kunde få. Det var också därför jag kom till Qigongen, även om jag var väldigt skeptisk. Sedan dess har jag tränat varje dag och ryggen är mycket, mycket bättre. Qigongen är ett redskap som jag inte kan leva utan. Om jag har ont, så blir det bättre när jag tränar."

" Jag har tränat i fem år. När jag började träna led jag av en meniskskada som läkarna ville operera. Men efter all träning så behövs inte längre någon operation. Det är bra ändå."

" Jag tycker min stresshantering på jobbet har blivit bättre. Jag kan ta en sak i sänder, istället för alla på en gång som förut. "

Åbo 2005-02-04

Lärare:

Arne Nordgren