Lyft upp Qi Söderhamn [2006-02-04]

Så har den första kursen i European Zhineng Qigong Centers regi ägt rum i Söderhamn, en kuststad i det vackra landskapet Hälsingland. Söderhamn bjöd på vackert och kallt vinterväder men inomhus hade vi det varmt och gott. Det var flest med nybörjare på kursen och de tillsammans med några repeterande kämpade med gott humör och bidrog tillsammans till en bra kurs.

Några röster från kursen:

"Jag vet ju att det här är så bra för mig att jag måste fortsätta. Tidigare i livet kunde jag ibland komma hem och skrika. Nu är jag mycket lugnare och familjen ser skillnad sedan jag började träna Qigong. Jag har haft problem med bäcken och höft och ont i vänster ben. När jag kom hem igår så hade jag inte ont alls. Det känns som att jag är stadigare i höft och bäcken idag."

"Jag hade stora förväntningar på kursen och har riktigt längtat. Kursen var ännu bättre än jag trodde. Jag har varit rädd för att jag inte ska kunna vara kvar på mitt arbete men detta känns precis som det jag behöver. Jag känner en värme på mina problemställen."

" Under hösten hade jag en period av dålig "tajming" som visade sig i att jag bl.a. varje morgon höll på att missa bussen. Efter min förra kurs så föll bitarna på plats och det blev "ordning" i mitt liv. Jag har nu lärt mig att jag inte ständigt kan leva på övertid. Jag känner mig pigg och påfylld idag."

" Jag njuter av att vara här och nu och skulle kunna vara kvar här i flera timmar till. Qigongen är perfekt, man behöver inte byta om, man kan träna hemma, man blir inte svettig och det passar mig bra. Jag har fått ett helt annat lugn och känner mig lite " kär" i Qigong."

Lärare:

Fatima Ringvall