Lyft upp Qi Mariehamn [2006-01-28]

Säsongens grundkurs i Lyft Upp Qi i Mariehamn på Åland hölls helgen 28-29 januari. Drygt 40 personer ägnade helgen åt att i ett starkt Qifält lära sig eller förkovra sig i våra övningar. De gemensamma veckoträningarna är välbesökta i Mariehamn vilket bidrar till att så många där fått så goda resultat av sin Qigongträning. Den varma, kärleksfulla och positiva atmosfären, som en av nybörjarna påpekade vikten av, bidrar både till att folk sluter upp samt utfallet av träningen.

Utdrag ut deltagarnas berättelser:

"Det här är min första kurs. Jag känner att mina händer, som normalt är kalla, har blivit mycket varmare. När jag kom kunde jag inte böja handlederna bakåt alls, på grund av en dåligt läkt inflammation, men nu kan jag nästan böja dem 90 grader."

"Sen jag gick min första grundkurs, det här är min andra, har min migrän minskat påtagligt och mina onda axlar har också blivit bättre. Jag brukade ha migrän fyra gånger i veckan men nu har jag perioder när jag bara har migrän en gång i månaden."

"Det här är min första Qigongkurs och det känns redan som jag blivit lugnare."

"Jag har gått kurs tidigare och nu sover jag mycket bättre när jag tränat"

"Min cirkulation har förbättrats, nacken är mycket bättre men framför allt märker jag hur positivt jag förändrats mentalt!"

"Det här är min tredje grundkurs och jag var en person som alltid skulle göra allting så snabbt. Men nu har jag verkligen blivit lugnare, det säger både mina barn och mina arbetskamrater."

Lärare:

Lars Hagner