Sommarkursträning Göteborg [2006-01-05]

4:a dagarsträning i Göteborg 2006

Trettonhelgens återkommande 4-dagars träningskurs, för dem som deltagit på sommarkurs eller projekt, genomfördes i år i ett snövitt Göteborg, nästa år står Stockholm som värd. Träningen är mycket uppskattad bland våra deltagare och kursen var tidigt fullbokad. Över 60 personer hade samlats för att gemensamt påbörja det nya träningsåret och dela erfarenheter. Stämningen var härligt avslappnad och både träningsmängden och det starka Qifältet påminde om och jämställdes med sommarkursträningarna, vilket gav mersmak och inspiration för det nya året. Kursen brukar bli ett kärt återseende av de vänner man fått genom åren på kurserna, så blev det även i år och det uppskattades att få prata "Qigong" med andra med samma intresse. Deltagare från olika delar av Sverige, Norge, Finland och så långt bort som England fick fyra dagar med mycket träning, vilket värdesattes extra mycket då, som många uttryckte, träningsrutinerna störts något under jul- och nyårs firandet.

Några röster från deltagarna:

"Ämnesomsättningen har ökat här under kursen. Under jul- och nyår hade jag gått upp tre kilo, men det är borta efter de här dagarna"

"Jag ville få hjälp med att komma igång med träningen efter en titthålsoperation jag gjorde i magen för tre veckor sedan. Jag har inte vågat träna så mycket och tänkte att jag behövde ett sådant här starkt Qifält för att komma igång. Första dagen var inget vidare, men efter det så har det varit som en barnlek och nu går det jättebra. Det känns som om jag är igång med träningen igen."

"Jag har haft ett väldigt fokus och ett lugn när jag tränat som jag inte varit i närheten av förut. Det har varit nytt och väldigt skönt. Det känns väldigt bra och motiverande, har fått lite nya känslor, lugnt och fokuserat"

"Jag har varit väldigt starkt påverkad av kursen, det är nästan som att gå på en sommarkurs"

4:a dagarsträning i Göteborg 2006

"Jag hade stora förväntningar på de här dagarna när jag kom hit. Jag tycker att det blev bra, jag är helnöjd."

"Senaste året har jag haft en ständig värk i ländryggen. Det känns som det stuckit, brunnit och lite av varje. Men den här helgen så försvann det, så det känns ungefär som – vart är ryggen? För första gången på knappt ett år så når jag också ner till mina egna fötter igen. När jag började för knappt ett år sedan så var jag glad om jag nådde ner till strax under knäna. Så det har varit klart givande och jag tackar så mycket"

"Tycker att det varit en väldigt bra kurs, det är alltid bra. Det har verkligen känts att det är sommarkursare som är här. Man blir motiverad och känner att alla är här för att träna och jag tycker att det har varit lite sommarkurskänsla över det."

"Det har varit en jättebra kurs och det är jätteskönt att träna så mycket. Men förutom det så är det jättetrevligt att träffa Qigongare i fyra dagar och prata en massa Qigong med andra som är intresserade av att lyssna på ens Qigongprat. Det är väldigt skönt att bli korrigerad också, Tack"

Lärare:

Patrik Rastija