Lyft upp Qi Göteborg [2005-11-19]

Återigen har det genomförts en helgkurs i Lyft upp Qi i Göteborg. Det är väl egentligen ingenting sensationellt med det men vad som är ovanligt är att det ges tillfälle att gå på kurs två veckor i följd, på grund av en extrainsatt kurs. Detta var mycket uppskattat. "Lyx" tyckte några deltagare, att två veckor efter varandra få "förmånen" att gå på kurs och ta del av Qifältet. Det gjorde också att de som av olika anledningen inte kunde gå förra helgen fick en chans att gå utan att behöva vänta till nästa ordinarie kurs som är planerad till februari 2006, vilket kan kännas lite avlägset om man väl bestämt sig för att gå en kurs.

Gbg HQU 19 nov 05

Några röster från kursen:

"Jag har varit sjuk i många år av många olika saker, fibromyalgi m.m. Trodde därför att jag skulle ha svårt att komma ur sängen efter lördagens träning, men det gick bra. Det är också väldigt, väldigt ovanligt att jag sover en hel natt, men det gjorde jag inatt. Min senaste hobby är att få kramp och domningar under foten, vilket jag nu haft i några veckor men i natt hade jag inte det heller".

"Min rygg har varit dålig under många år och jag har inte kunnat gå på gymnastik de tre senaste månaderna, vilket jag annars brukat göra. Efter helgen känns det bra. Nu när jag sitter så sitter jag bättre och jag har inte lika ont. Det är konstigt för jag har inte tagit någon Voltaren och jag brukar ta två om dagen. Tabletterna har gått ur kroppen och ändå så känner jag inte något när jag sitter. Det brukar vara hopplöst, jag bara och ålar mig".

"Jag hade jätteont i min nacke när jag kom hit och igår på lördagen kändes det som det strömmade där, det började cirkulera och det kändes som att det började lossna".

"Jag kom hit mest för avslappningsdelen och för att bli lite lugnare, jag har en stressig tillvaro och är en icke tålmodig person. De här dagarna har pendlat mellan en extrem otålighet (förväntat) och en otroligt, otroligt skön känsla (oväntat)".

" Jag är jätte såld på det här. Jag var en sån där stressig och stissig människa som aldrig kunde varva ner. Nu gör jag i alla fall det en gång per dygn (varvar ner) när jag tränar och den här helgen har jag bara gått runt och myst. Sen så har jag faktiskt inte ont i halsen längre, det hade jag när jag kom hit".

" Jag var sjuk konstant och hade ingen energi men de här helgkurserna har gjort att det blivit lite bättre för varje kurs. Det har varit väldigt bra att det har funnits den möjligheten och att få repetera dem så billigt. Så det måste jag verkligen tacka för".

"För varje kurs har min rygg blivit lite bättre, lite mjukare och lite rörligare. Både när jag böjer mig framåt och vid böjningar åt sidan".

"För två år sedan kom jag hit med rullator, som jag knappt kunde gå med. För ett år sedan kom jag hit med en krycka och kunde för första gången genomföra övningen med fötterna ihop. Idag känner jag att jag tagit ytterligare ett kliv framåt. Jag kunde för första gången göra hela vår övning Lyft upp Qi med slutna ögon, tidigare har jag varit tvungen att kika lite när jag böjt mig ner, för att inte tappa balansen".

"Första dagen igår var jag framme och gnällde för jag hade så ont i mina ögon och det är rätt festligt, nu har det har alltså släppt, Jag är också en sån här person som tränat i många herrans år och det har släppt det ena efter det andra och nu också det här, det känns helt underbart. Tack så hemskt mycket, för det har varit en jättefin kurs".

"På det här året så har mina ögon förbättrats, jag är närsynt, enligt optikerna och deras instrument så har jag fått 1.5 grader bättre på båda ögonen. Nu de senaste två veckorna så har mina ögon försämrats. Tack och lov har min sambo varit med om samma sak men ännu snabbare. Hon fick perfekt syn över natten i stort sett, men sen fick hon sämre syn under ett par veckor, sen blev den bra och nu är den bra. Jag vet inte hur det fungerar men ibland så fungerar det inte att ta allt på en gång utan bit för bit".

Lärare:

Kate Ohlsson