Lyft upp Qi Mörbylånga [2005-11-12]

När morgondimman lättade över Södra Ölands Alvar, letade sig solen in genom de stora fönstren i Kastlösa Gamla Skola, platsen för den första kursen i Zineng Qigong som anordnats på ön. Kursen var ett initiativ från personer i byn som under flera år deltagit i våra kurser på andra orter och nu ville få igång träning på hemmaplan.

Alvaret på Öland

Kursen kom att präglas av värme och gemenskap, där unga och gamla hjälpte varandra att lära sig övningarna. Resultaten kom snabbt och redan under kursens första timma kunde flera deltagare känna hur träningen gav effekt. Efteråt var samtliga mycket nöjda med kursen och såg fram emot att fortsätta träna tillsammans på de gruppträningar som kommer att anordnas så snart som möjligt.

Ur deltagarnas berättelser:

"Jag har problem med att mina fingrar brukar svullna, i morse märkte jag att de inte alls var svullna längre och att jag kunde använda pincettgreppet igen, något som brukar vara omöjligt för mig. "

"Jag har tränat i flera år, när jag började var jag i dåligt skick och kunde inte lyfta armarna över huvudet som jag kan nu. Träningen har förbättrat min syn, min hörsel, mina stickande fötter och värkande axlar. Jag har också fått bättre minne, innan kunde bara komma ihåg en siffra i taget, nu klarar jag både fem och sexsiffriga telefonnummer. När vi tränade La Qi igår blev jag av med smärtor i axlarna.

"Det här är min första kurs, det hände mycket i min mage på lördagen, jag lider av svåra tarmproblem och jag trodde att jag skulle bli tvungen att åka hem, men problemen gick över fort och jag kunde stanna kvar, det förvånade mig, då jag vanligtvis blir jag dålig i dagar."

"Att träna Zhineng Qigong har gett mig goda resultat både fysiskt och mentalt, qigongen är ett redskap för mig i vardagen, t.ex. använder jag inte längre nässpray när jag blir förkyld, nästäppan släpper när jag tränar. Jag hade glömt hur effektivt det är att träna i grupp..."

"Det har varit, lugnt och mysigt här i Kastlösa, tryggt på något vis. Jag har tränat i två år och sakta men säkert har det hänt jättemycket, under kursen började jag plötsligt att gråta, men det var en skön känsla. Efteråt fylldes jag av en stor lyckokänsla"

Lärare:

Ellen Ehk