Lyft upp Qi Göteborg [2005-11-12]

Föreläsning med Su Dongyue

Helgens grundkurs i Göteborg föregicks av en föreläsning som hölls av Su Dongyue. Som meddelats under "nyheter" här på hemsidan var det ett stort intresse inför denna och föreläsningen var i stort fullbokad. Många "gamla" deltagare passade på tillfället att ta del av Su Dongyues Qifält och kunskaper, men också många nya intresserade hade hittat dit.

Föreläsning med Su Dongyue

Helgkursen

Även kursen var fullbokad och blandningen var som det brukar, en mix av nya och lite mer erfarna deltagare. Stämningen var härligt avslappnad och att tiden "fullkomligt sprang" iväg upplevde de flesta. Många av de nya deltagarna på denna kurs var inte där på grund av några hälsoproblem. De kom för att vänner hade rekommenderat kursen och de såg Zhineng Qigong först och främst som en metod för att bibehålla hälsan. De fick medhåll, att Zhineng Qigong verkligen är en bra metod med hälsofrämjande egenskaper, från andra deltagare som tränat Zhineng Qigong en längre tid. Man kan utvecklas mot något bättre och friskare, oavsett om man har hälsoproblem eller upplever sig som fullt frisk.

Några röster från kursen

"Jag har haft jätteont i huvudet, migränliknande huvudvärk, under gårdagens eftermiddag fram tills tidigt i morse. Efter första passet, då släppte det utan att jag tog tabletter vilket jag brukar få göra".

"Känner mig just nu så otroligt avslappnad och lugn efter helgen, på ett väldigt skönt sätt. Jag vill behålla den här känslan, så min plan är att sätta väckarklockan på sex i morgon bitti och dra igång min nyinköpta CD innan jag går till arbetet".

"Jag har en del värk. Trodde inte att jag skulle kunna stå still så länge med fötterna ihop och trodde definitivt inte att jag skulle komma ner så som jag har gjort dessa dagar, men det har jag kunnat".

"Jag tror att det här kommer att bli en lära för livet, tack".

"Jag repeterar kursen och kan bara intyga att det blir en lära för livet och det är en väldigt spännande lärdom. Det händer hela tiden saker och ting och jag skulle inte sitta här om det inte var så positivt"

" Det har varit något speciellt med de här två dagarna, något har förändrats men jag kan inte säga vad det är".

"Mina smärtor har blivit lite mindre, allting blir lite bättre för var dag man håller på".

" Tycker att jag blir glad av Qigong. Om jag inte gör det blir jag inte lika pigg och glad."

" Tycker att jag har hittat en bra väg genom Qigongen. Jag mår bättre, har mindre ont i kroppen, mindre magkatarr och jag är piggare än tidigare".

" I början var jag lite nyfiken på vad Qigong var. Hade haft handeksem i tjugo år. Kände kraften på min första kurs och kände att något började hända med mitt eksem. Gick på rekommenderade träningar och på två månader var det borta, så jag är jätteglad".

"Mitt största problem just nu är axlar och armar, har musarm och frozen shoulder. Det har varit väldigt segt att komma igenom dessa spänningar, men denna helg har det hänt en del. Just nu är det okey".

Lärare:

Kate Ohlsson