Lyft upp Qi Stockholm [2005-11-12]

Den vackra hörsalen på Östasiatiska Museet i Stockholm fylldes lördag och söndag 12-13 november av oss Qigongare. Flera uttalade sin uppskattning av den harmoniska miljön. Förståelsen för och vikten av Qifältets betydelse ökar bland våra studenter. Allt fler repeterar grundkursen, de tar tillfällena i akt att ta del av det starka Qifält som alltid finns på våra kurser.

Ur deltagarnas kommentarer:

" Något som jag vill lyfta fram nu är hur bra Zhineng Qigong kan vara för ens självkännedom. Jag har haft stora problem med stress och utbrändhet för några år sedan och för mig har det betytt väldigt mycket att lära sig under vanliga kurser och speciellt under sommarkurser hur man hanterar sig själv och andra på ett bättre sätt. Det kan fortfarande vara stressigt i vissa sammanhang, men jag hanterar det på ett annat sätt."

" Det är första gången jag är med och jag hade egentligen inte riktigt några förväntningar. Men det var jätteskönt och jag vill gärna fortsätta."

" Jag började träna tidigare i vår, närmare bestämt i mars, och då hade jag gått omkring med ryggbesvär ett tag. Dessa besvär försvann ganska snabbt så det var inte svårt att försätta."

" När jag kom till den här kursen igår hade jag ont i korsryggen sen en flytt för några veckor sedan, men det har jag blivit av med nu."

Östasiatiska LUQ

" Jag har tränat i sex års tid, och när jag började var jag i mycket dåligt skick. Den viktigaste anledningen för mig att testa Zhineng Qigong var att jag hade fått giftstruma. Jag blev opererad, men under en lång period hade jag mycket ont, bl.a. i form av muskelvärk och skelettförändringar. Efter första kursen har jag tränat nästan varje dag och ökat på träningsintensiteten mer och mer, vilket har gett mig enormt mycket. Idag mår jag mycket bättre än förut. Den här helgkursen har varit otroligt behaglig för mig. Det känns bra!!"

" Har ej gått så många grundkurser, men jättenöjd och glad för helgen. Kroppen är mjukare och jag är gladare."

" Livskvaliteten är väsentligt förhöjd – var stressad, rejält deprimerad, hade inte lust att leva längre för ett år sedan. Nu enorm skillnad. Har gått på träningen så mycket jag kunnat."

" Började i september. Hittade hit genom Internet, läste personliga berättelserna och kände att det kunde vara jag. Gick även LuQ2, stort trappsteg upp varje kurs. Helt fantastiskt! Behöver bara tänka på orden i avslappningen så slappnar jag av. Var också mycket bättre än vanligt på synfältsundersökningen."

" Jag var väldigt skeptisk i början, men hade hört om alla som blivit bättre och tyckte det vore dumt att inte ta chansen. Har fått jättebra resultat, bl a mycket mindre stressad och gladare nu och mina svåra pms-besvär är helt borta."

Lärare:

Lars Hagner