LUQ 2 Stockholm [2005-10-29]

Till kursen i Lyft upp Qi nivå 2 i Stockholm kom det en blandning av ganska erfarna deltagare och sådana som tränat knappt två månader. Alla var intresserade och nyfikna på nya saker de kunde lära sig och på vur bra de skulle kunna träna under och efter kursen. Deltagarna ställde och fick svar på rätt så många frågor, korrigerade varandra väl och förbättrade både sitt utövande av Lyft upp Qi och sitt Qigongtillstånd. Flera upplevde både gäldje och inspiration vilket givetvis gav ökad motivation att träna.

Nedanför finns en bild från kursen och några kommentarer från deltagarna.

Lyft upp Qi nivå 2 i Stockholm

Störande tankar

På senare tid har det händ flera jobbiga saker för mig och jag har haft en del press på mig. Detta har gett mig många störande tankar. Det har blivit en negativ tankespiral. Det blev så illa att jag tänkte att nu måste det bli slut på det här, annars vet jag inte vad som händer. Så fort jag kom till kursen kunde jag koncentrera mig väl och kom djupare in i Qigongtillståndet än jag klarat tidigare. De negativa tankarna försvann. Jag är mycket nöjd med detta.

Hantera livet

Jag började träna Qigong i somras och tycker att det skett en stor ändring i mitt liv efter det. Kanske inte sätt från utsidan, men en stor ändring sett från insidan. Även om det händer saker i mitt liv som inte är så trevligt, t.ex. mycket stress och övertid på jobbet, så plågar det mig inte så mycket som förut. Jag kan hantera livet bättre. Igår och idag har jag fått en mycket stark känsla av Qi. På kvällen igår hade jag mycket energi och fick gjort massor av saker.

Kraftfullt poem

Det var mycket spännande att prova poemet. För varje mening i poemet fick jag en starkare och starkare känsla. Poemet är verkligen kraftfullt!

Glädje

Jag är ofta trött och sliten. Jag bor inte i Stockholm så ibland känns det som om det är för jobbigt att åka 40 mil för att gå på kurs – jag orkar det helt enkelt inte. Jag gick ändå en kurs förra helgen och fick massor med energi. Jag beslöt mig därför att gå på kurs även den här helgen. Jag tog bilen, åkte 40 mil (något jag inte gjort på hur lång tid som hellst) och passar samtidigt på att besöka några gamla kompisar som flyttat till Stockholm. Träningen gör att jag har tillräckligt med energi för att besöka dom. Det känns viktigt för mig och gör mig glad.

Tänder och tunga

Jag fick en mycket stark känsla av Qi på kursen. Särskilt när vi provade poemet. Direkt efter det kunde jag sätta ihop tänderna och lägga tungan på rätt plats, något jag inte fått till innan.

Hälsa och sinnen

Min hälsa, t.ex. min rygg, har blivit mycket bättre under tiden som jag tränat Qigong. En häftig ändring är att mina sinnen skärpts. Jag kan t.ex. känna smaker och dofter som jag inte känt förut. Vanligtvis brukar sådana saker bli sämre med åldern, men inte med Qigong.

Lugn

På grund av min familjesituation har jag tappat mitt lugn. Jag borde inte låta mig störas, men ibland är det svårt. På kursen hittade jag lugnet igen. Det känns skönt. Lugn känns som det viktigaste jag får från Qigongen. Jag har också haft roligt på kursen och skrattat ofta. Nu är jag redo att möta familjen igen.

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen