Lyft upp Qi Vara [2005-10-15]

Det slumpade sig så att den första frosten kom samtidigt som höstens helgkurs i Vara och det var bitande kallt på morgnarna. Av det märktes dock intet på kursen som präglades av en varm glädje och stor gemenskap.

Sommarkursdeltagarna från Vara slöt upp mangrant och såg fram emot att få vara i Qi-fältet i 2 hela dagar. Att sommarkursarna deltar på helgkurserna är mycket positivt för de nya deltagarna , de mer garvade deltagarnas berättelser om sina resultat motiverar de nya till fortsatt träning.

T.ex. Berits berättelse som kan läsas på >> Personliga berättelser. Hon led sedan många år av svåra nervsmärtor i ansiktet efter en behandlingsskada och nu berättar hon följande: "Jag blev ju mycket bättre på sommarkursen 2005 och jag har fortsatt att träna varje dag. Det är en stor skillnad på mig nu mot före sommarkursen och det har blivit en väldigt förbättring även efter sommarkursen. Jag är mycket piggare, har mycket mindre ont, har blivit mycket bättre i magen och jag har slutat med alla medicinerna. Men så var jag hos tandläkaren i veckan och nerven blev retad igen så jag har haft redigt ont de här dagarna. Därför är jag väldigt glad för den här helgkursen för nu är det mycket bättre igen. Min man sade för ett tag sedan att så pigg och glad som jag är numera har jag inte varit sedan innan jag blev sjuk."

I det ögonblicket blev det ganska uppenbart att när en människa blir av med smärtor och problem så betyder det mycket för nära och kära också, hela familjen får en ökad livskvalitet.

Övriga kommentarer från kursen:

" Jag hade ont i axeln men under helgen har det släppt. Jag har inte ont, axlarna har blivit jämna i höjd och jag kan sträcka armarna rakt upp över huvudet. Det är ju helt otroligt egentligen."

"Jag har fått en bra balans i fötterna och jag kan stå – alltså, jag kan stå riktigt på mina fötter och det känns jättebra."

"När jag tränar blir jag bättre i magen, piggare och lugnare och nu vill jag satsa på sommarkursen nästa år."

"Jag är sjukskriven för ett stressrelaterat utmattningssyndrom och har haft magproblem, svårt att sova och slappna av. Jag har fått mer rörlighet i ryggen och har inte längre problem med ischias, och jag sover bättre."

" Jag har tränat några år och jag har fått en helt annan balans i kroppen, alltså relationen överkropp – underkropp och jag har fått en helt annan styrka i överkroppen."

"Jag har fått mycket att bita i under helgen och är det mycket givande att vara med på dessa kurser då man också får en bättre kroppskännedom. Jag deltog i årets sommarkurser och det var en fantastisk upplevelse, de präglades av en så fin stämning fylld av omtanke, vänlighet och gemenskap."

Lärare:

Elisabeth Öberg