Lyft upp Qi Kungsbacka [2005-10-15]

Helgens kurs i Kungsbacka, som ligger ca tre mil utanför Göteborg, bjöd på ett fantastiskt höstväder och en kurs med entusiastiska Qigongare. Kursen som i stort var fullsatt bestod av många nya deltagare men lika många som repeterade kursen. De nytillkomna blev på grund av de goda resultaten mycket inspirerade till fortsatt träning men också de som repeterade efter många års Qigongträning fann kursen givande och för en del av dem blev den ett riktigt lyft. De deltagande kom dels från Kungsbackaregionen men en del hade längre resväg än så, Stenungsund, Jönköping och riktigt långväga gäster från Piteå och Umeå hade hittat dit. Det hela blev en mix av Sveriges befolkning när den är som bäst, tyckte vi alla.

Föreläsningen på fredag kväll var också den välbesökt vilket var glädjande. Några av de närvarande fick goda resultat redan på föreläsningen, vilket kanske förvånade men samtidigt uppmuntrade dem och gav förväntningar inför helgens kurs och framtida Qigongträning.

Lyft upp Qi i Kungsbacka

Några röster om föreläsningen:

"Innan helgen orkade och kunde jag inte ens gå runt huset hemma på grund av sjukdom (fibromyalgi). Hade bestämt träff med min man att möta mig efter föreläsningen, men jag gick jättefort och var hemma innan han hunnit möta mig. Jag pratade och hade även mycket energi kvar på kvällen, vilket var mycket förvånande"

"På föreläsningen fick jag jätteont i magen och det höll i sig även på kvällen. Först tyckte jag att det var konstigt men eftersom jag har en tarmsjukdom - ulcerös colit – förstod jag att det var positivt och att något hände, det var borta nästa dag"

" Jag fryser alltid på grund av för lågt blodtryck. Jag förstod att det här, den här Qigongen, var väldigt bra för mig när jag redan på föreläsningen blev alldeles varm"

Några röster om kursen:

"Jag har haft värk sedan juli, kortisonförgiftning. På lördagen hade jag väldigt ont i mitt knä men när jag gick av bussen på väg hem hade det onda, konstigt nog, flyttat över till det andra knäet. Plötsligt kände jag inte värken längre och när jag kom hem var den helt försvunnen. Jag kände mig väldigt pigg och orkade träna hemma efter kursen. Jag trivdes jättebra."

"En gammal skada som jag fått efter jogging och som jag trodde var läkt gjorde sig påmind på lördagen. Jag trodde jag skulle dö och att jag skulle få krypa baklänges ur sängen, på söndag, som jag brukade göra när jag var skadad. Men jag kände inte alls något och nu känns det helt bra, ser mycket positivt på Qigongträningen"

"Jag har en del stressrelaterade sjukdomar och blev därför rekommenderad av min läkare att gå den här Qigongen. Efter lördagens träning sov jag för första gången hela natten på ett och ett halvt år, det känns jättebra"

"Jag har haft mycket, mycket ont i min arm i tre veckor och under kursen har smärtan kommit och gått. Nu på söndag eftermiddag har jag inte ont i armen alls"

Lärare:

Kate Ohlsson