TuiNa , Wei Tuo Jin Bergen [2005-10-06]

Deltagarna upplevde att både TuiNa-delen och Wei Tuo Jin-delen var roliga. Dels var det intressant att lära sig om meridianer, akupunkter och annan filosofi. Dels var det roligt att känna effekten av TuiNa. Dels kändes det bra för deltagarna att lära sig någonting som de kan använda till att hjälpa andra. Flera av deltagarna nämnde att det var spännande och annorlunda att träna Wei Tuo Jin, att de fick kraftigt ökad vigör av övningen och dessutom en mycket stark känsla av Qi. Nedan finns några kort från kurserna samt några av deltagarnas egna kommentarer.

Deltagarna praktiserar TuiNa i Bergen 2005

Syn

"Jag har lite problem med synen. Första dagen på TuiNa-kursen hade jag svårt att se allt som skrevs på flip-overn. Andra dagen, efter att vi hade tryckt på varandras punkter, såg jag det som skrivits första dagen mycket tydligt."

Knä, höft och axel

"TuiNa och meridiansystemet är mycket intressant. Efter att vi praktiserat TuiNa på varandra känns det som om mitt högra knä och min höft har förbättrats. Högra axeln känns också bättre, den hoppar inte lika mycket som förut. Efter att vi tränat Wei Tuo Jin märks det skillnad när jag tränar Lyft upp Qi."

Hjärnskakning

"Jag fick en sten i huvudet för ett par veckor sedan. Det resulterade i en hjärnskakning. Nu, några veckor efteråt, har jag fortfarande smärtor och ett tryck i huvudet när jag ligger ner. På morgnarna gör det mycket ont. Efter att jag fick TuiNa första dagen blev det mycket bättre. Trycket har försvunnit och jag har nästan inga smärtor kvar."

Starkare

"När jag tränar Wei Tuo Jin känner jag mig fysiskt mycket starkare."

Qi

"Jag såg Qi för första gången när vi tränade Wei Tuo Jin. Det var mycket inspirerande."

Wei Tuo Jin i Bergen 2005

Kramp

"Jag har haft kramp och varit stel i mina vader flera veckor innan kursen. Det har jag dock inte känt av under kursen och nu känns vaderna mjuka."

Gung Fu

"TuiNa är mycket intressant. Det känns bra att kunna hjälpa andra. Detta fungerar på flera olika sätt. Eftersom man kan hjälpa andra mer om man har bättre Gung Fu så har jag fått mer motivation att förbättra min egen Gung Fu."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen