Lyft upp Qi Lund [2005-08-27]

Det var en skara förväntansfulla deltagare som samlades för att gå helgkurs i Lyft upp Qi i Lund. Några gick kurs för första gången medan andra passade på tillfället att repetera. Alla var väldigt koncentrerade och lade stor energi på att få rörelserna rätt och att hjälpa varandra med korrigeringar. Under rasterna utbyttes erfarenheter från träning och kurs, men det blev också en hel del skämt och skratt. Under cirkelsamtalen var det spännande att höra resultaten, t.ex. "bättre sömn", "mer avslappnad", "mjukare i kroppen".

Några röster från kursen:

"För två dagar sedan fick jag ont i underarmen. medan jag satt och spelade piano. Det blev liksom stumt, och ingen kontakt med fingrarna. Det blev ganska svårt att spela då, man är ju ganska beroende av sina fingrar. Det satt kvar, men försvann med en gång när jag kom hit igår".

"Qigong är ett led i att jobba med mig själv. Jag jobbar inom sjukvården och där är ju mycket stress periodvis. Man spänner sig, och jag har haft väldigt mycket ont i hela kroppen, kan jag säga, för vi står hela dagarna, väldigt mycket. Och det känner jag, att det börjar att släppa, faktiskt".

Lärare:

Patrik Rastija