Shenxin Qigong Göteborg [2005-10-01]

Göteborg bjöd på ett riktigt höstväder, dvs. på lördagen regnade det men på söndagen visade sig staden från sin allra bästa sida, med strålande sol som värmde våra sinnen. Till helgens kurs i Shenxin Qigong hade det samlats deltagare, dels från Göteborg men också lite mer långväga ifrån som Lund och Växjö. Det var en blandad kompott av nya och lite mer erfarna deltagare, vilket är lyckat. De som tränat lite längre, kanske deltagit på vinterkurs i Shenxin Qigong, delade med sig av sina erfarenheter från träningen. Detta brukar vara uppskattat och upplevas som motiverande av de nytillkomna, så även denna gång.

Stämningen var god och deltagarna tyckte att det varit en trevlig kurs. De nya tyckte att de snabbt blev mjukare i kroppen, vilket även de som tränat lite längre höll med om att de blivit. Dessutom upplevde flertalet av dem att de blivit lugnare och mer stresståliga sedan de börjat träna Shenxin Qigong.

Shenxin Qigong i Göteborg

Några kommentarer från deltagarna:

"Jag har tränat rätt länge och Shenxin Qigong är väldigt bra för mig. Jag har haft mycket nack- och axelproblem. Nu hettar det där så det kommer nog att bli något bra av det här."

"Jag gillar Shenxin Qigong. Jag tycker att det förstärker min träning (andra övningar inom Zhineng Qigong) och det gör gött"

"Jag har haft ledproblem i 20 års tid och min dagliga Qigongträning hjälper mig med min rörlighet och jag är numera inte lika stel. Under denna kursen har Qi arbetat i mina knän, tår, handleder och fingrar och blev väldigt varm i bröst, rygg, axlar och armar när vi gjorde övningen snakearm. Jag är väldigt nöjd med kursen."

Lärare:

Patrik Rastija