Lyft upp Qi Mariehamn [2005-09-24]

Intresset för vår verksamhet i Mariehamn på Åland ökar stadigt. Artiklar i lokalpressen har publicerats, allt fler deltar i gruppträning och kurser och många där har fått jättebra resultat av sin träning. Längre fram kommer Ni att kunna läsa om någras erfarenheter under "Personliga berättelser" på vår hemsida. På grundkursen i Lyft Upp Qi helgen 24-25 september deltog drygt 50 personer varav nästan hälften var nybörjare. Stämningen var god, Qifältet starkt och alla nya strävade med att lära sig de ovana övningarna. Alla som har möjlighet kommer efter kursen att försöka delta i den gemensamma gruppträningen, något vi rekommenderar på alla orter där vi verkar.

Ur deltagarnas kommentarer:

"Mentalt känner jag mig starkare och lugnare, hela mitt liv har blivit bättre!"

"Min åksjuka som begränsade mitt liv tidigare har helt försvunnit."

"Jag opererades för bröstcancer förra året och ända sen dess har jag haft mycket problem med min högra arm, en effekt av att så många lymfkörtlar togs bort. Jag har provat många saker för att det skall bli bättre men inget har hjälpt. Men nu, redan efter första dagen på kursen kände jag att rörligheten i armen var mycket bättre."

"Det har hänt många positiva saker med min fysik men det allra bästa är ändå det mentala. Jag kan hantera allt helt annorlunda mot tidigare, jag stressar inte längre."

"Jag har tränat ett år nu och mina reumatiska fötter har blivit mycket bättre, nu kan jag gå igen, det är stor skillnad. Och nu håller också axlarna på att förbättras."

"Qigongen, jag har tränat några månader, har medfört att jag kan vara här och nu istället för att vara i framtiden hela tiden. Stress på arbetet bara rinner av mig nu."

"Qigongen har liksom givit mig en slags rustning. Om jag slog mig tidigare blev det alltid så stora effekter, jag fick hoppa på kryckor eller få bandage. Nu när nåt händer så blir skadan mycket mindre. Och istället för terapeuter och piller har jag ett eget verktyg att använda."

"Jag tål mycket mer stress och mår mycket bättre."

"Jag har kotor som är fastvuxna i nacken. Nu när jag har tränat ett tag har det blivit mycket, mycket bättre. Jag har inte ont längre och jag är lugnare och rörligare."

"Jag är starkare, orkar mer och har inga förkylningar längre."

"Min skolios har helt försvunnit, min rygg är rak igen. Också konditionen har förbättrats, det märker jag när jag idrottar."

"Det här är min första kurs och redan nu kan jag lyfta armarna över huvudet, det kunde jag inte tidigare."

Lärare:

Fatima Ringvall