Lyft upp Qi Stockholm [2005-09-17]

Höstens första grundkurs i Lyft Upp Qi i Stockholm genomfördes helgen 17-18 september med närmare 50 deltagare, nästan hälften av dem deltog för första gången. De nya blev som vanligt väl omhändertagna av dem som varit med längre tid. Som en kvinna som deltagit ett drygt år sa; "Vad roligt med alla nya. Tidigare kom jag till kurserna och tänkte på vad jag vill ha, att jag skulle få. Nu känns det jättebra att komma hit och kunna ge till andra."

Ur deltagarnas egna berättelser:

"Efter en axeloperation har jag svårt att få armen över huvudet, igår lördag kände jag hur det brände ordentligt i axeln och nu på kursdag två kan jag lyfta den!"

" Nu har jag mycket lättare att hantera stress. Det märks speciellt på arbetet och jag har lättare att vara kvar i nuet. Efter den här helgen mår jag jätte bra."

" Igår fick jag en helt fantastisk effekt – blev glad och lugn."

" I början hade jag svårt att tro på Qigong tänkandet. Jag tyckte att jag visste bättre och kände mig väldigt kritisk men jag bestämde mig trots det att jag ville ge det en chans. Jag är glad att jag inte lät mina negativa tankar om Qigong ta överhand för jag har fått ett underbart verktyg att hantera livet."

" Det här är min första kurs. Jag har varit pigg båda dagarna. Jag har under några veckor haft en inflammation i höften som släppte igår. Idag känner jag inte av den alls."

" Jag har en del sjukdomar och har haft det ganska jobbigt. Qigongen är mentalt väldigt positiv för mig, det är som ett annat rum, en annan verklighet. Jag känner mig tillfreds i det rummet. När verkligheten runtomkring varit kaotisk har qigongen hjälpt mig."

" Igår var jag trött men idag är jag piggare. Jag har fått ut mycket av helgen. Jag har mycket smärtor i kroppen efter en bilolycka. Tycker att Qigongen ger mycket av det mitt liv innehöll före bilolyckan."

" Jag hade många hälsoproblem (utarbetad, näthinneavlossning, ryggskott) när jag kom till sommarkursen i somras. Jag blev kvar båda kurserna! Det var fantastiskt och jag blev glad och lugn. Vilka veckor! Att träffas igen nu är roligt. Det känns jättebra, är hemskt glad."

Lärare:

Lars Hagner