Shenxin Qigong Göteborg [2005-04-23]

De nya deltagarna på Shenxin Qigong kursen i Göteborg var nöjda efter helgen och tyckte de fått något att ägna sig åt framöver. De som repeterade tyckte det var bra att få korrigera utförandet efter att ha tränat Shenxin Qigong på egen hand ett tag. Många av dem blev också överraskande nöjda med sin förmåga att utföra övningen som förbättrats en hel del sen sist.

Shenxin Qigong är en lite kraftfullare övning som kan ge ganska snabba resultat både fysiskt och mentalt, den ger liksom Lyft upp Qi också mycket Qi, vilket avspeglade sig i den goda stämningen på kursen och de glada minerna i deltagarnas ansikten.

Efter att deltagarna tränat Zhineng Qigong ett tag och sett att man kan förbättra sin situation ganska snabbt, så har de blivit nyfikna på hur långt man kan komma i sin utveckling och det blev mycket prat sinsemellan om sommarkurserna. Nedan berättar en av deltagarna vad han uppnått med sin träning.

Tränat 2,5 månad och blivit av med astigmatism och fått mer energi och tålamod:

"Jag har tränat Zhineng Qigong i 2 och en halv månad, lite drygt, och det är min första Shenxin Qigong kurs. Jag tycker de här övningarna ger mycket Qi. Redan i går kväll efter kursen kände jag att det gick mycket lättare att träna Lyft upp Qi än vad det brukar göra. Jag hade utvecklat en ganska kraftig astigmatism, vilket betyder att man inte kan fokusera blicken på nära eller långt håll. Den senaste tiden har det skett en drastisk förändring, för bara några dagar sedan var det riktigt dåligt, jag fick en väldig huvudvärk och nu är den astigmatismen i stort sett helt borta, nu ser jag klart igen. Rent generellt, sedan jag började med Zhineng Qigong så har jag blivit piggare, fått mer energi och jag kommer upp tidigare på morgonen och jag har fått bättre tålamod. Det är jätteskönt så det här gillar jag."

Lärare:

Patrik Rastija